Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Naposledy to dokázal Kližan. Djokovič prehral úvodný duel na antuke

Srbský tenista Novak Djokovič prehral v 2. kole turnaja ATP 1000 v Monte Carle s Alejandrom Davidovichom Fokinom 3:6, 7:6 (5), 1:6.

12.04.2022 18:59
Novak Djokovič v 2. kole turnaja ATP 1000 v... Foto:
Novak Djokovič v 2. kole turnaja ATP 1000 v Monte Carle.
debata

Je to najhorší možný vstup Djokoviča do antukovej sezóny od roku 2018. Vtedy prehral svoj prvý zápas na najpomalšom povrchu v 1. kole podujatia v Barcelone so slovenským tenistom Martinom Kližanom.

Pre Srba to bol iba druhý turnaj v tomto roku, v Dubaji stroskotal vo štvrťfinále na českom kvalifikantovi Jiřím Veselým.

Na podujatí v Monte Carle ho sprevádzal Chorvát Goran Ivaniševič, Slovák Marián Vajda už nie je súčasťou Djokovičovho trénerského tímu.

Marcelo Rios. Čítajte viac Kráľ hlupákov. Bývalá svetová jednotka zaútočila na Djokoviča

Davidovič Fokina po triumfe nad svetovou jednotkou neskrýval emócie. „Nemám slov, zdolať lídra svetového rebríčka sa človeku nepodarí každý deň. Nole v tomto roku toho veľa nenahral, napriek tomu som však čakal ťažký zápas, čo sa aj potvrdilo,“ uviedol Španiel v pozápasovom rozhovore.

Zápas trval bez šiestich minút tri hodiny a na Djokovičovi bola viditeľná chýbajúca zápasová prax. V úvodnom sete spravil Srb 16 nevynútených chýb, čo sa mu v minulosti niekedy nepodarilo za celý zápas.

Do začiatku druhého grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži sú v kalendári ATP ešte štyri antukové podujatia. Djokovič tak má dostatok príležitostí dostať sa pred French Open do starej formy.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #ATP Monte Carlo