Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič začína éru bez Vajdu. Adresoval mu jasné slová

Je pripravený zabudnúť na kontroverziu ohľadne jeho vakcinačného statusu, zároveň ho čaká štart s novým trénerom. S tým slovenským sa rozišiel po 15 rokoch spolupráce.

11.04.2022 16:51
Marián Vajda Foto:
Marián Vajda s Novakom Djokovičom.
debata (7)

Novak Djokovič nebude chýbať na otváracom turnaji antukovej sezóny.

„Súťaženie mi veľmi chýbalo. Stále cítim motiváciu hrať zápasy a vyzývať najlepších hráčov sveta v boji o trofeje,“ vyhlásila srbská hviezda pred štartom podujatia Monte Carlo Masters, ktorý sa dnes začal v Monaku.

Alex Molčan. Čítajte viac Molčan: Preskočiť Federera v rebríčku? Bolo by to super, aj keď už nehrá

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión odohral v tomto roku len jeden turnaj, vo štvrťfinále v Dubaji prehral s Čechom Jiřím Veselým.

V Indian Wells a Miami chýbal, pretože nie je očkovaný proti covidu. To ho stálo aj účasť na Australian Open, kde ho po 11-dňovej mediálnej tiráde deportovali z krajiny.

V Európe sú však aktuálne menej prísne pravidlá ako v USA a v Monaku môže štartovať. Pripravuje sa na Roland Garros, kde zabojuje o 21. grandslamový titul. Toľko ich má aktuálne jeho španielsky rival Rafael Nadal.

Djokovič 1. marca oznámil, že ukončil spoluprácu s Mariánom Vajdom. Slováka nahradil Patrick Mouratoglou, bývalý kouč Sereny Williamsovej .

Carlos Alcaraz Čítajte viac Teraz už dokáže všetko. Z talentu je Alcaraz Dobyvateľ

„Posledných štyri-päť mesiacov bolo náročných, skutočná výzva po mentálnej i emocionálnej stránke. Rozlúčil som sa s ľuďmi, ktorí mi budú chýbať. Ale teraz som tu, pripravený na nový začiatok,“ povedal rodák z Belehradu.

Do 22. mája, kedy sa v Paríži začína Roland Garros, chce byť v čo najlepšej forme.

„Dlhšie som nehral, určite budem potrebovať zopár zápasov, aby som sa dostal do správneho tempa. V Paríži chcem byť stopercentný, ďalší grandslamový titul je veľká motivácia,“ dodal Djokovič.

V Monaku odohrá prvý duel v utorok o 10.00, jeho súperom v 16-finále bude Španiel Alejandro Davidovich Fokina.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Roland Garros 2022