Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Molčan: Preskočiť Federera v rebríčku? Bolo by to super, aj keď už nehrá

Slovenský tenista Alex Molčan dnes nastúpi na druhé finále turnaja ATP v kariére. V Marrakéši sa postaví proti Davidovi Goffinovi z Belgicka.

10.04.2022 06:30
Alex Molčan. Foto:
Alex Molčan dnes nastúpi na finále turnaja ATP po druhýkrát v kariére.
debata (5)

V semifinále ste vyradili 55. hráča svetového rebríčka, Lasla Djereho po výsledku 6:1, 7:5. Aký to bol zápas?

Je to kvalitný tenista, veď vyhral už dva turnaje ATP. Vedel som, že to bude náročné. No veril som si, zvolil som s trénerom takú taktiku, ktorá mu robila problémy. Spravil veľa nevynútených chýb a ja som bol na koni. Až do stavu 4:2 v druhom sete som bol jasne lepší.

Čo sa teda stalo, že sa Srb vrátil do zápasu a napokon sa dostal do vedenia 5:4 v druhom sete?

Trošku sa to obrátilo. On sa chytil, dvakrát si ľahko podržal svoj servis. Podarilo sa mu preraziť moje podanie a dostal sa hore. Bol som trochu nervózny – dovtedy to išlo až príliš jednoducho a zrazu sa to zdramatizovalo.

Alex Molčan. Čítajte viac Molčan si zahrá finále turnaja ATP. V rebríčku pôjde už do top 50

Tou nervozitou ste si zbytočne skomplikovali „vyhratý“ zápas? Treba priznať, že on začal hrať naozaj veľmi dobre. Našťastie som si podržal servis a vyrovnal som na 5:5. Následne mal veľmi slabý gem, spravil tri chyby z forehandu a zakončil ho dvojchybou. Ja som dobre odpodával a zápas ukončil esom.

Doteraz jediné finále na turnaji ATP ste hrali vlani, keď ste sa v boji o titul v Belehrade postavili Novakovi Djokovičovi. Cítite teraz väčšiu šancu na trofej? Samozrejme, teraz je šanca určite väčšia. Ale David Goffin je veľmi skúsený tenista a asi hráme obaja veľmi dobre, keď sme vo finále. Fyzicky som úplne v poriadku, musím sa dobre pripraviť mentálne. Verím, že s trénerom ušijeme dobrú taktiku a vyjde to.

Alex Molčan Čítajte viac Odvrátil dva mečbaly. Molčan má cenný skalp hráča z Top 10

V pondelkovom vydaní svetového rebríčka budete prvýkrát v top 50. Čakali ste to? Som rád, že hrám dobre. Som zdravý, cítim sa fajn a keď som v takejto pohode tak viem, že výsledky prídu. Byť v elitnej päťdesiatke je určitý míľnik v kariére. No je ťažie sa tam udržať, ako sa tam dostať.

Ak získate v Marrakéši titul, môžete v rebríčku preskočiť Rogera Federera. Láka to? Keď sa mi to podarí, tak to bude super. Ale nedávam si to za nejaký svoj cieľ. Všetci vieme, že Federer už takmer dva roky na turnajoch pravidelne nehrá a tak je normálne, že ho tenisti v rebríčku preskakujú.

Vlani v decembri vás začal trénovať bývalý daviscupový reprezentant Karol Beck. Aj vďaka nemu budete v top 50 rebríčka? S Karolom sme si sadli hlavne po ľudskej stránke, čo je pre mňa základ. Ako hráč získal veľa skúseností a v mnohom ma dokáže správne usmerniť. Tu v Marrakéši som vyradil jedného hráča z top 10 a ďalších dvoch z top 50 rankingu. Takže asi robíme niečo správne.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Marrákeš #Alex Molčan