Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre Sovietov vyrábal lietadlá proti Hitlerovi. Teraz chce hrať s Federerom

Leonind Stanislavskij je zapísaný v Guinessovej knihe rekordov ako najstarší tenista na svete. Má 98 rokov.

09.04.2022 08:30
Najstarší tenista musel opustiť Ukrajinu. Foto:
Najstarší tenista musel opustiť Ukrajinu.
debata

Leonid Stansilavskij musel kvôli vojnovému konfliktu utiecť z rodného Charkova a útočisko našiel v Poľsku. U našich severných susedov sa teraz môže nerušene venovať svojej vášni.

Čiperný 98-ročný starček pritom vôbec nechcel opustiť Ukrajinu. Keďže je nedoslýchavý, často nepočul padanie bômb a poplašné sirény. Verí, že sa vojna čoskoro skončí, aby mohol doma pokojne hrať tenis.

Druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov už týždne zažíva bombové útoky a Stanislavského dcére Táni sa napokon podarilo vylákať otca z napadnutého mesta do Poľska.

Stanislavskij pracoval počas druhej svetovej vojny ako inžinier a podieľal sa na konštrukcii sovietskych vojnových lietadiel. „Nikdy som si nemyslel, že zažijem ďalšiu hroznú vojnu,“ uviedol.

Marek Hamšík Čítajte viac Celý kamión pomoci. Hamšík urobil veľké gesto, pomôže Ukrajine

Aktuálne sa pripravuje na majstrovstvá sveta seniorov v tenise, ktoré sa konajú o pár týždňov na Floride. A najstarší hráč by nerád toto podujatie zmeškal.

V Poľsku si už stihol zahrať tenis proti bývalej svetovej dvojke Agnieszke Radwaňskej. Na jeseň navštívil Rafaela Nadala v jeho akadémii na Malorke. Jeho veľkým snom je však vymeniť si pár loptičiek na kurte s Rogerom Federerom.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #federer #vojna na Ukrajine