Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdí sa 16 skalpmi veľkej trojky. Po Roland Garros definitívne skončí

Kariéra francúzskeho tenistu Jo-Wilfrieda Tsongu sa chýli ku koncu.

07.04.2022 10:54
Jo-Wilfried Tsonga Foto: ,
Jo-Wilfried Tsonga.
debata

Tridsaťšesťročný rodák z Le Mans totiž informoval, že raketu definitívne zavesí na klinec po tohtoročnom Roland Garros na parížskej antuke, druhom tohtosezónnom grandslamovom turnaji so začiatkom 22. mája.

Niekdajšia päťka svetového rebríčka sa však aktuálne nachádza až na 220. priečke mužského hodnotenia, do turnaja sa teda môže dostať iba na základe voľnej karty od organizátorov podujatia. A tú zatiaľ nedostal.

tenis, tenisová raketa, tenisová loptička Čítajte aj Tenisový Will Smith. Francúz nezvládol prehru, vylepil súperovi

„Bude to posledný záchvev. Čaká ma už pätnásty Roland a verím, že dovtedy zostanem zdravý a budem jeden z tých, čo si na turnaji zahrajú,“ povedal Tsonga prostredníctvom vi­dea.

Na RG v Paríži sa v minulosti dvakrát prebojoval do semifinále, podarilo sa mu to v rokoch 2013 a 2015.

Na grandslamových turnajoch sa raz dostal dokonca do finále, ale v Melbourne 2008 na Australian Open podľahol Srbovi Novakovi Djokovičovi.

Carlos Alcaraz Čítajte aj Teraz už dokáže všetko. Z talentu je Alcaraz Dobyvateľ

Jo-Wilfried Tsonga počas kariéry získal 18 titulov na turnajoch ATP a dovedna dosiahol až 16 víťazstiev nad trojicou legiend – Švajčiarom Rogerom Federerom (6), Španielom Rafaelom Nadalom (4) a spomenutým Djokovičom (6).

V roku 2017 sa tiež podieľal na tímovom úspechu daviscupového výberu Francúzska, ktorý po šestnástich rokoch získal cennú trofej.

V roku 2018 však podstúpil operáciu ľavého kolena, neskôr ho trápil chrbát a medzi najlepších sa už nevrátil.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Jo-Wilfried Tsonga