Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nástupca Murrayho je známy. Briti majú po rokoch tenistu v top 10

Rodákovi z juhoafrického Johannesburgu Cameronovi Norriemu stačilo osemfinále na Miami Open na to, aby sa prepracoval na 10. miesto svetového rebríčka.

04.04.2022 15:00
Cameron Norrie. Foto:
Cameron Norrie sa prvýkrát v kariére dostal do top 10 svetového rebríčka.
debata

26-ročný Cameron Norrie už niekoľko týždňov klopal na brány elitnej svetovej desiatky. Ale zlý začiatok sezóny a štyri prehry na podujatiach v Austrálii mu ju na pár mesiacov oddialili.

Vďaka postupu medzi 16 najlepších tenistov na minulotýždňovom Miami Open sa mu to teraz podarilo. Norrie je prvým Britom od októbra 2017, ktorý sa dostal do top 10. Vtedy ešte patrila vysoká pozícia v rebríčku trojnásobnému grandslamovému víťazovi Andymu Murraymu.

Daniil Medvedev Čítajte viac Medvedev skryl vlajočku a je v neistote. Bieloruska vytiahne modro-žltú stuhu

Norrie zaznamenal vlani najúspešnejší rok kariéry, keď sa prvýkrát dostal medzi 50 najlepších. K výraznému posunu mu dopomohol aj senzačný triumf na podujatí v Indian Wells, ktorý sa uskutočnil v netradičnom, októbrovom termíne.

V minulom roku sa okrem toho dokázal prebojovať do finále turnajov ATP v Estorile, Lyone a Queense a prvý titul oslávil Norrie na podujatí v mexickom Los Cobos.

Daniil Medvedev Čítajte viac Medvedev môže pauzovať až dva mesiace. V nemocničnej izbe zvečnil Slováka

Jeho raketový vzostup ho na konci vlaňajška dostal až na Turnaj majstrov. Najskôr tam išiel v pozícii náhradníka. No po odstúpeniach Tsitsipasa a Berrettiniho sa dostal aj na kurt.

V základnej skupine v Turíne však prehral oba svoje zápasy. Nestačil na ôsmeho nasadeného Nóra Caspera Ruuda aj na svetovú jednotku Novaka Djokoviča.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Cameron Norrie