Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dojímavé slová tenistky: Prežívam nočnú moru každého Ukrajinca

Víťazka štyroch turnajov WTA Lesia Curenková opísala posledný mesiac ako ten najhorší v živote.

30.03.2022 17:30
Lesia Curenková. Foto:
Lesia Curenková.
debata

Bývalá 23. hráčka svetového rebríčka nebola v deň, keď spustilo Rusko útoky na susednú krajinu, doma na Ukrajine. Hrala na turnaji v Mexiku.

Po podujatí v Gualadajare sa vybrala do USA, kde štartovala v Indian Wells a Miami. Po skorom vypadnutí ešte stihla absolvovať podujatie v Marbelle, kde skončila už v 1. kole.

Po vyše mesiaci na cestách musí teraz Curenková čeliť krutej realite, o ktorú sa s fanúšikmi podelila na sociálnej sieti.

„Po najhoršom mesiaci života s neustálymi bolesťami hlavy, záchvatmi paniky a pocitom viny za vojnu na Ukrajine čelím novej výzve… ako hráčka so sídlom v Kyjeve nemám kam ísť,“ napísala na Twitteri.

„Teraz má každý Ukrajinec svoj vlastný príbeh, ktorý je jeho nočnou morou. Kam mám ísť?“ pýtala sa Curenková v príspevku so smutnou fotografiou.

V deň, keď Rusko spustilo inváziu, vyzvala tenisovú komunitu, aby vystúpila proti ruskej agresii. „Je neprijateľné, aby ľudia v mojej krajine zomierali kvôli politickým ambíciám ruského diktátora!“ napísala vtedy.

Oleksandr Usyk Čítajte viac Usyk opustil Ukrajinu a chystá sa na Joshuu. Kličkovci reagovali jasne

Riadiace orgány zasiahli proti Rusku pozastavením všetkých plánovaných turnajov v krajine. Rusko má tiež zakázané štartovať v Davisovom pohári aj na Pohári Billie Jean Kingovej.

Ruským tenistom a tenistkám zatiaľ bolo umožnené pokračovať na medzinárodných podujatiach, ale nesmú hrať pod svojou vlajkou.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #vojna na Ukrajine #Lesia Curenková