Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisová legenda z USA sa zastala aj Rusov: Nemali by byť potrestaní

Je ťažké pochopiť, ako ruská invázia na Ukrajinu ovplyvňuje tenistov z dotknutých krajín, tvrdí Chris Evertová.

25.03.2022 08:53
Chris Evertová. Foto:
Chris Evertová.
debata (15)

Počas kariéry vyhrala 18 grandslamových turnajov a je rešpektovanou tenisovou expertou a legendou tohto športu. Američanka Chris Evertová sa pozastavila nad tým, čo sa asi teraz deje v hlavách ruských, bieloruských aj ukrajinských hráčov.

„Nevieme, ako ich to postihlo. Nemôžeme vedieť, ako im môže uškodiť postoj k celej situácii a tiež ich rodinám,“ uviedla Evertová pre Eurosport.

Dubai Tennis Championship djokovič Čítajte viac Na poste jednotky sa dlho neohrial. Medvedeva preskočil Djokovič

Svetová tenisová dvojka Daniil Medvedev a ďalší špičkoví hráči z Ruska a Bieloruska čelia hrozbe, že nebudú môcť nastúpiť v lete na slávny Wimbledon.

Britský minister športu Nigel Huddleston sa vyjadril, že budú môcť hrať len vtedy, ak poskytnú záruky že nie sú podporovateľmi Vladimira Putina.

Medvedev už vyjadril obavy, že mu môže byť zabránená hrať. Ku konfliktu uviedol, že chce mier vo všetkých krajinách a dúfa, že akýkoľvek prípadný zákaz bude len dočasný. Zároveň čaká na chvíľu, keď bude hráčom opäť umožnená mať ruskú vlajku vedľa svojich mien.

Daniil Medvedev Čítajte viac Neodsúdiš Putina, nehráš. Briti zvažujú stopku tenistom na Wimbledone

„Je ťažké posúdiť, ako títo tenisti momentálne hrajú vzhľadom na okolnosti, ktoré sa dejú v ich domovských krajinách,“ povedala Evertová.

Podľa nej by bolo potrebné byť s nimi teraz súcitný, keď prechádzajú neľahkým obdobím. „Nemyslím si, že by im mali zakázať tenis kvôli politike.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Chris Evertová #vojna na Ukrajine #Daniil Medvedev