Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok pre tenis. Svetová jednotka je úplne vysilená, ukončila kariéru

Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová ukončila vo veku 25 rokov profesionálnu hráčsku kariéru.

23.03.2022 07:29
Ashleigh Bartyová Foto: ,
Ashleigh Bartyová.
debata (19)

Svetová jednotka oznámila nečakané rozhodnutie na sociálnej sieti necelé dva mesiace po svojom triumfe na Australian Open, čo bol jej tretí grandslamový titul v kariére.

„Dnes je pre mňa veľmi emotívny deň. Rozhodla som sa ukončiť kariéru,“ vyhlásila Bartyová vo videu na Instagrame.

"Som taká šťastná a taká pripravená, cítim v mojom srdci, že pre mňa ako osobu nastal na toto rozhodnutie ten správny moment.

Ashleigh Bartyová Čítajte viac Austrália sa dočkala. Bartyová zavŕšila dominantnú jazdu za trofejou

Som vďačná za všetko, čo mi tenis dal. Vďaka nemu sa mi splnili všetky sny a ešte omnoho viac, no viem, že je správny čas rozlúčiť sa a začať sa snažiť dosiahnuť iné sny."

Bartyová vládla svetovému rebríčku nepretržite 114 týždňov, čo je štvrtá najdlhšia séria v histórii.

V roku 2021 triumfovala na Roland Garros, vlani nenašla premožiteľku vo Wimbledone a naposledy dominovala na domácom Australian Open, ktorý vyhrala bez straty setu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

V šesťminútovom videu priznala svojej blízkej priateľke a bývalej partnerke v miešanej štvorhre Casey Dellacquovej, že „stratila fyzický drajv, motiváciu a všetko, čo potrebujete, aby ste mohli súťažiť na tej úplne najvyššej úrovni“.

"Som úplne vysilená. Viem, že po fyzickej stránke už nemám viac čo vydať a to je pre mňa úspech.

Vydala som zo seba absolútne maximum, tomuto krásnemu športu som dala všetko a som z toho skutočne šťastná," vysvetlila svoje dôvody Austrálčanka, ktorá okrem troch grandslamových titulov ovládla aj ďalších 12 turnajov vo dvojhre a rovnaký počet vo štvorhre.

Halepová plakala, Kvitová nemá slov

Nečakaný oznam austrálskej tenistky Ashleigh Bartyovej o konci kariéry zaskočil viaceré bývalé súperky z okruhu WTA, ktorý opustila ako jej líderka.

Češka Karolína Plíšková bola medzi prvými, ktorá jej na sociálnej sieti zablahoželala k úžasnej kariére.

„Bolo pre mňa privilégium zahrať si proti tebe. Budeš nám všetkým veľmi chýbať,“ napísala na twitteri Plíšková, ktorá podľahla Bartyovej vo vlaňajšom finále Wimbledonu.

Jej krajanka Petra Kvitová potvrdila, že Bartyová bola na okruhu mimoriadne obľúbená: „Ash, nemám slov… Tenis bez teba nikdy nebude taký istý! Obdivujem ťa ako hráčku i ako človeka. Prajem ti len to najlepšie!“

Bartyová oznámila rozhodnutie na sociálnej sieti necelé dva mesiace po svojom triumfe na Australian Open, čo bol jej tretí grandslamový titul v kariére.

Svetovému rebríčku vládla nepretržite 114 týždňov, čo je štvrtá najdlhšia séria v histórii. V roku 2021 triumfovala na Roland Garros, vlani nenašla premožiteľku vo Wimbledone a naposledy dominovala na domácom Australian Open, ktorý vyhrala bez straty setu.

Trojnásobný grandslamový šampión a bývalý líder mužského svetového rebríčka Andy Murray sa pridal: „Ash, žila si pre tenis. Budem si ťa pamätať ako skvelú hráčku.“

Rumunku Simonu Halepovú rozhodnutie Bartyovej dohnalo až k slzám. „Ash, čo mám povedať? Vieš, že som si po prečítaní tejto správy poplakala? Budeš nám na turnajoch chýbať. Bola si výnimočná osoba, mala som možnosť prežiť s tebou úžasné chvíle,“ napísala Halepová.

„Obrovská vďaka za nezmazateľnú stopu, ktorú si zanechala na kurte, mimo neho a tiež v našich srdciach,“ uviedla v stanovisku Ženská tenisová asociácia (WTA).

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Ashleigh Bartyová