Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Navrátilová sa zastala Rusov. Nemali by sa viac vyjadrovať proti Putinovi

V minulosti sama poznala, aké to je hrať proti súperke z krajiny, ktorá okupuje jej rodné Československo.

17.03.2022 16:00
Martina Navrátilová Foto:
Martina Navrátilová a jej partnerka, Julia Lemigovová.
debata (103)

Keď Martina Navrátilová mala trinásť, do dedín a miest vtrhli vojská Varšavskej zmluvy. Ona hrala na juniorskom turnaji proti mladej sovietskej hráčke a neudržala emócie:

„Vaše tanky nás nikdy neporazia,“ frkla jej do tváre po zápase. „Vedela som, že to s ňou nemá nič spoločné, ale napriek tomu som to poňala osobne,“ zaspomínala si legendárna hráčka na rok 1968.

Aj preto sa dnes pokúša vcítiť do kože ruských tenistov. Ukrajinka Marta Kosťuková volá po tom, aby všetkým Rusom zakázali hrať, Navrátilová si myslí, že takýto trest by bol príliš tvrdým.

„Samozrejme, že obeťami sú Ukrajinci, ale športovci Bieloruska alebo Ruska by boli obeťami na druhom konci, ak ich nenecháte hrať,“ povedala držiteľka 59 grandslamových titulov.

Napríklad Daniil Medvedev, svetová jednotka – nechal sa plne zaočkovať proti covidu a splnil všetky podmienky pre štart na kalifornskom turnaji v Indian Wells. Jeho rivali ho však na kurtoch nechceli. Kritizovali ho hlavne za to, že dostatočne neodsúdil svojho prezidenta Vladimíra Putina.

„Nemyslím si, že by mali viac hovoriť. Majú v Rusku rodiny a navyše viete, že im za to hrozí 15 rokov väzenia,“ obhajovala postoj Medvedeva česká rodáčka. Jej manželkou je Ruska Julia Lemigovová, ktorá je zároveň poslednou miss Sovietskeho zväzu.

Pozrite sa: Krásna milenka Vladimira Putina Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Alina Kabajevová takto pózovala v auguste 2020.
103 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Navrátilová #Daniil Medvedev