Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vylúčenie kvôli štátu? Verejný postoj proti Putinovi? Šéf WTA má jasný názor

Riaditeľ Ženskej tenisovej asociácie (WTA) Steve Simon uviedol, že Rusky nesmú byť penalizované za konanie "autoritárskeho vedenia" ich štátu.

16.03.2022 16:30
Anastasia Pavľučenkovová Foto: ,
Ruská tenistka Anastasia Pavľučenkovová.
debata (5)

Reagoval tak na ich obavy, že by im mohlo hroziť úplné vylúčenie z turnajov. Asociácia tenisových profesionálov (ATP) a WTA už skôr v reakcii na inváziu na Ukrajinu umožnili ruským a bieloruským tenistom hrať pod neutrálnou vlajkou.

"Nikdy sme športovkyniam nezakazovali zúčastňovať sa na turnajoch v dôsledku politického postoja, ktoré zaujalo vedenie ich krajiny.

Muselo by sa stať niečo naozaj výnimočné, aby sa to zmenilo," uviedol Simon pre agentúru DPA.

Daniil Medvedev Čítajte aj Odkaz Medvedevovi: Zavrhni Putina alebo zabudni na Wimbledon

Britský minister športu Nigel Huddleston uviedol, že ruským tenistom vrátane doterajšieho lídra svetového rebríčka Daniila Medvedeva hrozí neúčasť na grandslamovom Wimbledone, ak verejne nezaujmú postoj proti svojmu prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

"Veríme, že od toho upustia, pretože by to spôsobilo mnoho ďalších problémov. Dúfam, že budeme pokračovať v sankciách a vo všetkom, čo vedie k dosiahnutiu mi­eru.

Tenisti sú však nevinné obete a myslím si, že ich izolácia nie je spravodlivá," dodal Simon k prípadnému zákazu účasti na turnajoch zo strany štátnych orgánov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
5 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #ruskí tenisti