Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krošlák chce šéfovať tenisu. Ak uspeje, do NR SR viac kandidovať nebude

Bývalý slovenský tenista Ján Krošlák ohlásil v utorok svoju kandidatúru na prezidenta Slovenského tenisového zväzu (STZ). Pred nadchádzajúcimi voľbami (9. apríla) je zatiaľ jediný protikandidát súčasného šéfa STZ Tibora Macka.

15.03.2022 12:12
Ján Krošlák Foto: ,
Ján Krošlák.
debata (5)

"Všetci, ktorí sa hýbu v okolí Slovenského tenisového zväzu, cítia, že napätie, ktoré tu bolo vo viacerých vlnách niekoľko rokov, sa v uplynulých mesiacoch nepríjemne vystupňovalo. Viaceré úspešné osobnosti našej tenisovej histórie či súčasnosti už aj otvorene kritizovali fungovanie STZ.

Z toho, čo som si doteraz vypočul na oboch stranách, by som rád našich úspešných trénerov či hráčov aj z radov kritikov oslovil na užšiu spoluprácu s tenisovým zväzom, rád by som využil ich bohaté medzinárodné skúsenosti v tenisovom dianí na Slovensku," uviedol Krošlák v tlačovej správe.

Niekdajší daviscupový reprezentant by si v prípade úspešnej kandidatúry dal za jednu z úloh skvalitniť prácu s reprezentantmi, či už s dospelými, ale hlavne mladými hráčmi vo veku 12–16 rokov:

„Podľa mňa by Slovenský tenisový zväz mal fungovať s väčším počtom trénerov naprieč celým Slovenskom, ktorí by dozerali na rozvoj a tréningový proces väčšieho množstva talentovanej mládeže.“

Serhij Stachovskij Čítajte viac Ak chceš, zavolaj mi, naučím ťa hrať tenis. Ukrajinský dravec nechce výnimku

Dôraz vo svojom programe, s ktorým by sa rád predstavil na zasadnutí Rady STZ, kladie na lepšiu koordináciu medzi NTC a reprezentujúcimi mladými hráčmi vo veku 12 až 16 rokov, ktorí netrénujú priamo v tenisovom centre, ale v jednotlivých kluboch. To je podľa neho možné dosiahnuť zlepšením samotnej metodiky práce.

V prípade zvolenia by Krošlák presadzoval oveľa väčšiu zaangažovanosť STZ pri pomoci klubom s organizáciou medzinárodných, ale aj domácich súťaží všetkých kategórií.

„Som za jednoznačne vyššiu finančnú podporu klubom spolupracujúcim so STZ na usporadúvaní turnajov ITF juniorov, mužov a žien, ale aj domácich súťaží. Len tak môžeme podporiť rozvoj tenisového športu na Slovensku v samotných regiónoch, ktoré sú v súčasnosti – a to nehovorím o zdravotnej situácii uplynulých mesiacov – doslova finančne poddimenzované bez reálnej možnosti na organizáciu turnaja pod záštitou ITF,“ dodal 46-ročný bývalý profesionálny tenista, ktorý do volieb vstupuje s heslom:

Daniil Medvedev Čítajte viac Šokujúca prehra Rusa vráti Djokoviča na čelo svetového rebríčka

„Dobré zachovajme, slabo fungujúce zlepšime!“. V prípade úspešnej kandidatúry plánuje dokončiť mandát poslanca NR SR a v ďalších voľbách už kandidovať nebude.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Krošlák #Tibor Macko