Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúca prehra Rusa vráti Djokoviča na čelo svetového rebríčka

Dlho sa na pozícii svetovej jednotky neohrial. Ruský tenista Daniil Medvedev príde o post po neúspešnom vystúpení v Indian Wells.

14.03.2022 21:41
Daniil Medvedev Foto: ,
Daniil Medvedev.
debata (17)

Finalista januárového grandslamového Australian Open prehral v 3. kole turnaja v Indian Wells s Francúzom Gaelom Monfilsom 6:4, 3:6, 1:6 a expresne rýchlo tak vráti post prvého muža rebríčka Novakovi Djokovičovi.

Ten tak nemusel ani ťuknúť do loptičky na to, aby bol opäť svetovou jednotkou. Na turnaj do USA sa nedostal kvôli svojmu zdravotnému statusu, keďže do zámoria mohli prísť len očkovaní tenisti.

Daniil Medvedev Čítajte viac Medvedev skryl vlajočku a je v neistote. Bieloruska vytiahne modro-žltú stuhu

V najbližšom vydaní rebríčka tak bude mať Djokovič 8465 bodov a Medvedev o 55 bodov menej. Situácia sa môže opäť otočiť po nasledujúcom podujatí v Miami, kde Srb opäť nemôže nastúpiť.

Medvedev sa tak pripravil o jedinečnú možnosť výrazne odskočiť od srbského rivala. Proti Monfilsovi získal úvodný set, napriek tomu v ďalšom priebehu nebol vo svojej koži.

Na začiatku tretieho setu dokonca roztrieskal raketu o dvorec potom, čo neudržal hneď v úvodnej hre vlastné podanie. Napokon ho stratil jednoznačne 1:6.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Indian Wells #Daniil Medvedev