Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Skvelá správa pre tenis. Slovenky idú priamo na finálový turnaj

Slovenské tenistky sa predstavia na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej aj v tomto roku.

14.03.2022 09:15
ČR SR Tenis finále PBJK C-skupina USA Foto: ,
Viktória Kužmová oslavuje víťazstvo.
debata (2)

Zverenky kapitána Mateja Liptáka mali 15. – 16. apríla 2022 nastúpiť v kvalifikácii proti výberu Austrálie. Do Brisbane však napokon cestovať nemusia.

Po pozastavení činnosti Ruskej tenisovej federácii z členstva v ITF ju priamo na finálovom turnaji nahradí Austrália, najvyššie renkinovo postavený tím spomedzi vlaňajších semifinalistov.

Daniil Medvedev Čítajte viac Medvedev skryl vlajočku a je v neistote. Bieloruska vytiahne modro-žltú stuhu

Slovensko tak v kvalifikácii prišlo o súpera a vďaka voľnému žrebu sa rovnako predstaví priamo na finálovom turnaji. Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu.

Správna rada Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) potvrdila zároveň suspendáciu bieloruského tímu, ktorý mal v kvalifikácii nastúpiť proti Belgicku.

Novak Djokovič Čítajte viac Američania nepustia Djokoviča do krajiny. Príde o Indian Wells

Austrália, Slovensko a Belgicko sa tak pripoja k vlaňajšiemu zdolanému finalistovi Švajčiarsku a predstavia sa priamo na finálovom turnaji, ktorého dejisko oznámia čoskoro.

Na záverečnom turnaji ich doplnia víťazné krajiny zo zostávajúcich siedmich aprílových kvalifikačných zápasov a reprezentácia hostiteľskej krajiny.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Pohár Billie Jean Kingovej