Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá správa pre tenis. Slovenky idú priamo na finálový turnaj

Slovenské tenistky sa predstavia na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej aj v tomto roku.

14.03.2022 09:15
ČR SR Tenis finále PBJK C-skupina USA Foto: ,
Viktória Kužmová oslavuje víťazstvo.
debata (2)

Zverenky kapitána Mateja Liptáka mali 15. – 16. apríla 2022 nastúpiť v kvalifikácii proti výberu Austrálie. Do Brisbane však napokon cestovať nemusia.

Po pozastavení činnosti Ruskej tenisovej federácii z členstva v ITF ju priamo na finálovom turnaji nahradí Austrália, najvyššie renkinovo postavený tím spomedzi vlaňajších semifinalistov.

Daniil Medvedev Čítajte viac Medvedev skryl vlajočku a je v neistote. Bieloruska vytiahne modro-žltú stuhu

Slovensko tak v kvalifikácii prišlo o súpera a vďaka voľnému žrebu sa rovnako predstaví priamo na finálovom turnaji. Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu.

Správna rada Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) potvrdila zároveň suspendáciu bieloruského tímu, ktorý mal v kvalifikácii nastúpiť proti Belgicku.

Novak Djokovič Čítajte viac Američania nepustia Djokoviča do krajiny. Príde o Indian Wells

Austrália, Slovensko a Belgicko sa tak pripoja k vlaňajšiemu zdolanému finalistovi Švajčiarsku a predstavia sa priamo na finálovom turnaji, ktorého dejisko oznámia čoskoro.

Na záverečnom turnaji ich doplnia víťazné krajiny zo zostávajúcich siedmich aprílových kvalifikačných zápasov a reprezentácia hostiteľskej krajiny.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Pohár Billie Jean Kingovej