Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zverev mal dostať prísnejší trest, tvrdí Nadal. Vysvetlil prečo

Španielsky tenista Rafael Nadal si myslí, že trest pre Nemca Alexandra Zvereva za jeho výtržnosti na turnaji ATP v Acapulcu nie je dostatočne prísny.

11.03.2022 10:11
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal počas tréningu v Indian Wells.
debata (1)

Zverev po prehratej štvorhre vtedy niekoľkokrát udrel raketou do rozhodcovskej stoličky. Iba tesne minul nohy arbitra a slovne ho urazil.

Nemca z turnaja v Mexiku diskvalifikovali, zaplatil pokutu 40-tisíc dolárov a musel vrátiť finančnú odmenu 30-tisíc dolárov. ATP ho tiež potrestala osemtýždňovým podmienečným zákazom činnosti.

Okrem toho bol svetovej trojke uložený podmienečný trest vo výške 25-tisíc dolárov. Znamená to, že Zverev sa nesmie dopustiť podobného priestupku až do 22. februára 2023. Informuje o tom aj portál ORF.

“Na jednej strane nechcem, aby bol Saša potrestaný, pretože ho mám rád. Na druhej strane by som ako fanúšik tohto športu rád videl prísnejší trest za takéto správanie.

Chráni to šport, rozhodcov a všetkých, ktorí sa na tenise podieľajú. Musíme vyslať pozitívny signál, najmä kvôli deťom, ktoré nás sledujú,“ uviedol Nadal, úradujúci víťaz Australian Open, pred začiatkom turnaja v Indian Wells.

Alexander Zverev Čítajte aj Hanbí sa. Zverev prišiel o peniaze i body, sľubuje poslušnosť

Tridsaťpäťročný tenista sa v Kalifornii predstaví ako nasadená štvorka. Prestížne podujatie v púštnej oáze sa mu podarilo vyhrať štyrikrát, zatiaľ naposledy v roku 2013.

V prvom kole mal Španiel voľný žreb, v druhom narazí na Američana s českými koreňmi Sebastiana Kordu. Na turnaji v Indian Wells nechýba ani Zverev, figuruje v „pavúku“ ako nasadená trojka.

V prvom kole má voľný žreb a v druhom vyzve lepšieho z americko-kazašskej dvojice Tommy Paul – Michail Kukuškin.

serena Čítajte aj Zverev dostal ďalší trest. Serena: Keby som urobila, čo on, sedím v base

Kučová zdolala Rumunku

Kristína Kučová sa v Indian Wells prebojovala do 2. kola dvojhry. V úvodnom kole si slovenská tenistka poradila s Rumunkou Gabrielou Ruseovou v troch setoch 4:6, 6:4 a 6:1.

Jej ďalšou súperkou bude štvrtá nasadená Anett Kontaveitová, Estónka mala v prvom kole voľný žreb.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Alexander Zverev