Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zverev dostal ďalší trest. Serena: Keby som urobila, čo on, sedím v base

Pred dvoma týždňami negatívne šokoval tenisový svet. Hviezdny Nemec Alexander Zverev v Acapulcu po prehre v 2. kole štvorhry zaútočil na empajrového rozhodcu Alessandra Germaniho.

08.03.2022 06:14 , aktualizované: 07:59
serena Foto: ,
Serena Williamsová sa neraz dostala do konfliktu s empajrovým rozhodcom.
debata (12)

Do jeho stoličky viackrát tresol raketou, zakaždým sa na neho nevraživo pozrel a vulgárne mu nadával.

Zvereva vylúčili z dvojhry a nemohol obhajovať titul. Od Asociácie tenisových profesionálov (ATP) dostal následne tretí hráč rebríčka pokutu 40-tisíc dolárov za neslušné a násilné správanie.

Zverevovi prepadla aj prémia 30-tisíc dolárov a nezíska ani body do svetového rebríčka.

Od vedenia ATP dostal aktuálne ďalší trest – ročnú podmienku. Platí do 22. februára 2023. Ak ju dovtedy poruší, na dva mesiace mu zastavia činnosť a zaplatí ďalších 25-tisíc dolárov.

K Zverevovi sa ešte pred posledným spomínaným trestom vyjadrila pre CNN aj 23-násobná grandslamová víťazka Serena Williamsová. Hovorila o dvojakom metri a zdôraznila, že by čelila oveľa tvrdšiemu trestu ako Nemec, keby sa dopustila podobného vyčíňania.

„Pravdepodobne by som bola vo väzení. Nežartujem,“ uviedla Williamsová. „V skutočnosti som už raz bola v podmienke,“ doplnila, no s úsmevom túto tému odmietla rozvinúť.

Emotívna Serena sa neraz dostala do konfliktov na kurtoch.

Alexander Zverev Čítajte aj Zverev si dovolil to, čo McEnroe nie. Je ďalší zo zlých chlapcov?

Po semifinále US Open 2009 proti Kim Clijstersovej jej udelili pokutu 175-tisíc dolárov. Na rozhodcu kričala, že ho zabije, okrem iného ho nazvala zlodejom a obvinila zo sexizmu.

„Toto sú dvojité štandardy, keď vidíte rozdielne veci, ktoré sa dejú na okruhu. Pomyslím si – počkať, keby som to urobila ja?“ zamyslela sa. „Ale to je v poriadku. Na konci dňa som, kto som a milujem to.“

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Alexander Zverev