Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma so smutným koncom. Slováci po boji prehrali s Talianmi

Slovenskí tenisti sa neprebojovali na finálový turnaj Davisovho pohára. V kvalifikačnom dueli prehrali na harde v bratislavskom NTC s favorizovaným Talianskom 2:3.

05.03.2022 17:19 , aktualizované: 22:23
Norbert Gombos Foto: ,
Norbert Gombos nestačil v rozhodujúcom zápase na Lorenza Musettiho.
debata (11)

O rozhodujúci tretí bod pre hostí sa zaslúžil Lorenzo Musetti, ktorý v záverečnej dvojhre zdolal Norberta Gombosa po trojsetovej bitke 6:7 (3), 6:2, 6:4.

Skupinová fáza finálového turnaja Davisovho pohára sa uskutoční od 14.-18. septembra v štyroch mestách.

V každom z nich sa predstavia štyri tímy. Najlepšie dva z každej skupiny postúpia do štvrťfinále, ktoré sa bude rovnako ako semifinále a finále konať na jednom mieste od 23. do 27. novembra.

Gombos musel hneď v úvodnom geme proti Musettimu, ktorý nahradil pôvodne nominovaného Lorenza Sonega, tuho bojovať o svoje podanie.

Norbert Gombos Čítajte viac ONLINE: Gombos po dráme prehral s Musettim

Po sérii zhôd a výhod si udržal servis a v ďalšom priebehu setu bol aktívnejším hráčom. Za stavu 5:4 si pri podaní Musettiho vypracoval dva setbaly, no Talian ich odvrátil a na rad prišiel tajbrejk.

V ňom dominoval Gombos, ktorý si po dvoch minibrejkoch vybudoval náskok 5:0.

Slovenský reprezentant ťažil z kvalitného prvého podania, z forhendu dokázal Musettiho zatlačiť do defenzívy.

V druhom dejstve Musetti zrýchlil hru, pridal na agresivite a začal mu vychádzať jednoručný bekhend po čiare.

Vo štvrtom i ôsmom geme prelomil podanie Gombosa a vynútil si tretí set. Mladý Talian bol v laufe a v úvode rozhodujúceho dejstva si po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0.

Gombos nezložil zbrane, aj vďaka podpore fanúšikov vyrovnal na 3:3, no koncovka patrila Musettimu, ktorý za stavu 5:4 aj s pomocou pásky premenil pri podaní Gombosa hneď prvý mečbal.

Horanský nestačil na Sinnera

O vyrovnávajúci bod pre hostí sa na harde v bratislavskom NTC postaral líder talianskeho tímu Jannik Sinner, ktorý zdolal Filipa Horanského 7:5, 6:4. O všetkom tak rozhodne záverečná dvojhra.

Horanský povzbudený piatkovým víťazstvom nad Lorenzom Sonegom v úvode zaskočil Sinnera, ktorý mal v nohách náročnú trojsetovú štvorhru.

V druhom geme prelomil podanie 11. hráča svetového rebríčka ATP a po potvrdení brejku odskočil Talianovi na 3:0.

Filip Horanský Čítajte viac ONLINE: Horanský nestačil na Sinnera

Sinner sa však postupne dostal do správneho rytmu, vyrovnal na 3:3 a vďaka ďalšiemu brejku za stavu 5:5 získal prvý set vo svoj prospech.

Štvrťfinalista tohtoročného Australian Open mal s pribúdajúcimi minútami navrch v dlhých výmenách, dokázal Horanského zatlačiť z forhendu, vychádzali mu winnery po čiarach.

V úvode druhého dejstva sa rýchlo ujal vedenia 2:0 a dobre rozohratý zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu premenil 5:4 pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

Dramatická štvorhra

O dôležitý druhý bod pre domáce farby sa postarali v sobotňajšej štvorhre Filip Polášek s Igorom Zelenayom, ktorí zdolali pár Simone Bolelli, Jannik Sinner 6:3, 1:6, 7:6 (3).

Igor Zelenay, Filip Polášek Čítajte viac ONLINE: Slováci majú po štvorhre postupový mečbal

Taliansky kapitán Filippo Volandri urobil pred zápasom zmenu a namiesto pôvodne nominovaného Stefana Travagliu poslal na dvorec Sinnera.

Taliani mali za stavu 1:1 pri podaní Zelenaya k dispozícii dva brejkbaly, slovenskí deblisti ich však odvrátili, čo ich povzbudilo.

Za stavu 3:2 aj vďaka dvom výborným reakciám Poláška na sieti súperov brejkli pri podaní Bolelliho a prvý set už dotiahli do úspešného konca.

Filip Horanský Čítajte viac Náhradník Horanský šokoval súpera. Tenisti vyrovnali duel s Talianskom

V deviatom geme pri podaní Poláška odvrátili dva brejkbaly a následne premenili hneď prvý setbal.

Na začiatku druhého dejstva sa Bolelli so Sinnerom chytili na returne, v druhom geme čistou hrou prelomili Poláškovo podanie a vybudovali si náskok 3:0. Za stavu 4:1 Poláška opäť brejkli a vynútili si tretí set.

V ňom si až do stavu 3:3 všetci aktéri suverénne vyhrávali svoje podania. V siedmom geme prehrávali Slováci pri podaní Poláška 0:30, no dostali sa z náročnej situácie a o všetkom napokon rozhodol tajbrejk.

V ňom dominoval slovenský pár, ktorý za stavu 6:3 po skvelom voleji Zelenaya premenil hneď prvý mečbal. Spoločnú daviscupovú bilanciu vo štvorhre si Polášek so Zelenayom vylepšili na 6:0.

Kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára:

SLOVENSKO – Taliansko 2:3
Norbert Gombos – Jannik Sinner 4:6, 6:4, 4:6
Filip Horanský – Lorenzo Sonego 7:6 (2), 6:3
Filip Polášek, Igor Zelenay – Simone Bolelli, Jannik Sinner 6:3, 1:6, 7:6 (3)
Filip Horanský – Jannik Sinner 5:7, 4:6
Norbert Gombos – Lorenzo Musetti 7:6 (3), 2:6, 4:6

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek #Igor Zelenay #Davisov pohár #Norbert Gombos #Jannik Sinner #Lorenzo Musetti