Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Náhradník Horanský šokoval súpera. Tenisti vyrovnali duel s Talianskom

O úvodný bod sa postaral 11. hráč svetového rebríčka Jannik Sinner, ktorý zdolal Norberta Gombosa 6:4, 4:6, 6:4. Ten vyrovnávajúci vybojoval Filip Horanský po triumfe nad Lorenzom Sonegom 7:6, 6:3.

04.03.2022 19:50
Filip Horanský Foto: ,
Filip Horanský sa postaral o nečakané víťazstvo.
debata (2)

Napriek výpadku slovenskej tenisovej jednotky Alexa Molčana, ktorý mal pozitívny test na koronavírus, držia slovenskí tenisti v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Davisovho pohára držať krok s favorizovaným Talianskom.

Alex Molčan Čítajte viac Tvrdá rana pred Davisovým pohárom. Slovensko nastúpi bez jednotky

Slovenskému náhradníkovi Filipovi Horanskému sa podaril husársky kúsok, získal totiž skalp 21. hráča svetového rebríčka ATP. Horanskému patrilo v najnovšom vydaní rebríčka až 203. miesto.

Slovenský reprezentant sa nezľakol Sonega a od úvodu držal s favoritom krok. Za stavu 3:3 sa vďaka kvalitným returnom prepracoval k trom brejkbalom a po prvý raz v zápase prelomil súperovo podanie.

Talian však následne kontroval rebrejkom a o osude prvého setu napokon rozhodol tajbrejk. V ňom dominoval Horanský, ktorý si po dvoch minibrejkoch vypracoval náskok 5:0.

Martin Kližan Čítajte viac Kližan si otváral ústa. Tenisový šéf reaguje

Sonego sa rýchlo otriasol, na začiatku druhého dejstva zobral súperovi podanie a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0. Horanský však v ďalších minútach otočil na 3:2.

V ôsmom geme opäť prelomil Sonegovo podanie a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenil za obrovského aplauzu fanúšikov druhý mečbal a získal jeden z najcennejších skalpov v kariére.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Davisov pohár #Norbert Gombos #Jannik Sinner