Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec v ťažkých chvíľach. Vajda už nie je trénerom Djokoviča

Spolupráca hviezdneho srbského tenistu Novaka Djokoviča a jeho slovenského trénera Mariána Vajdu sa skončila. Informoval o tom novinár Saša Ozmo na twitteri.

01.03.2022 19:55 , aktualizované: 20:26
Marián Vajda Foto:
Marián Vajda s Novakom Djokovičom.
debata (15)

Podľa ďalších srbských médií už Vajda nie je súčasťou Djokovičovho tímu od začiatku sezóny. Na prerušení spolupráce sa mali dohodnúť po minuloročnom Turnaji majstrov v Turíne.

Vajda bol pri Djokovičovi od roku 2006 a pomohol mu vybojovať všetkých 20 grandslamových titulov (pri 18 bol osobne, pri dvoch bol prítomný jeho spolutréner Goran Ivaniševič).

Novak Djokovič Čítajte aj Radšej bez trofejí ako s vakcínou. Djokovič pripustil, že vynechá ďalšie grandslamy

V rokoch 2017 a 2018 sa cesty Slováka a Srba približne na rok rozišli, Vajda súhlasil s návratom v apríli 2018.

Zvyšok Djokovičovho tímu zostane rovnaký. Ivaniševič bude ako tréner spolupracovať s fyzioterapeutmi Ulisesom Badiom a Miljanom Amanovičom a kondičným trénerom Marcom Panichim. Informovala o tom aj stránka Tennisnow.com.

Správa prišla v ťažkom období Belehradčana. V januári ho deportovali z Austrálie a nemohol zaútočiť na rekordnú 21. grandslamovú trofej.

Tú si napokon v Melbourne vybojoval jeho dlhoročný rival Rafael Nadal. Djokovič sa odmieta dať zaočkovať proti koronavírusu a v roku 2022 preto odohral iba jedno podujatie – minulý týždeň v Dubaji prehral vo štvrťfinále s českým kvalifikantom Jiřím Veselým.

novak djokovič Čítajte aj Historický deň. Čech šokoval Djokoviča, Medvedev bude jednotkou

Tridsaťštyriročného Djokoviča v pondelok na čele rebríčka ATP Entry vystriedal po 79 týždňoch Rus Daniil Medvedev. Srb bol na vedúcej priečke dovedna rekordných 361 týždňov.

Podľa zahraničných médií nie je jasné, kde sa bude môcť Djokovič najbližšie predstaviť. Jeho účasť na marcových amerických turnajoch v Indian Wells či v Miami je nepravdepodobná.

Rafael Nadal a Toni Nadal pri tréningu Čítajte aj Nadalov strýko si kopol do Djokoviča: My sme normálni
15 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Marián Vajda