Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radšej bez trofejí ako s vakcínou. Djokovič pripustil, že vynechá ďalšie grandslamy

Srbský tenista Novak Djokovič naďalej odmieta očkovanie proti koronavírusu. Svetová jednotka sa v rozhovore pre BBC vyjadrila, že je schopná vzdať sa všetkých nasledujúcich turnajov o najvzácnejšie trofeje, ako by sa mal nechať dotlačiť do vakcinácie.

15.02.2022 09:03
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (54)

Podľa neho sú rozhodnutia jednotlivca dôležité a nezáleží mu na tom, či ho budú nazývať antivaxerom.

Srb, ktorý má na konte 20 grandslamových titulov, nie je presvedčený o tom, že vakcína je správna voľba, ale je pripravený nechať svoju myseľ otvorenú.

„Dôsledkom, ktoré vznikajú v súvislosti s tým, že nie som očkovaný, rozumiem. Som slobodný človek, mám slobodnú vôľu si vyberať to, čo si dám do svojho tela,“ uviedol pre BBC Djokovič.

Novak Djokovič Čítajte aj Austrálske déjà vu? Djokovič sa opäť prihlásil na turnaj, ktorý žiada očkovanie

Zverenec Chorváta Gorana Ivaniševiča a Slováka Mariána Vajdu ďalej povedal, že cena, ktorú je pripravený zaplatiť, je vynechanie grandslamových turnajov, akými si Wimbledon alebo Roland Garros.

„Viem, že bez vakcinácie nemôžem v tejto chvíli cestovať na väčšinu turnajov,“ uvedomuje si.

V najbližšom čase preto stratil šancu na dorovnanie rekordu 21 grandslamových titulov, ktorý drží Rafael Nadal. Djokovič vyhral Roland Garros dvakrát, zatiaľ naposledy v roku 2021 a má šesť titulov z Wimbledonu.

Novak Djokovič Čítajte aj Podvodník Djokovič? Srbská prokuratúra zareagovala na pochybnosti

Srbský tenista sa stal akýmsi hrdinom antivaxerov, keď sa odmietol dať zaočkovať proti koronavírusu pred Australian Open. Jeho prehnaná snaha zostať v Austrálii bola „odmenená“ deportáciou.

„Nikdy som nepovedal, že som antivaxer. Tvrdím len, že každý má právo vybrať si, čo považuje za vhodné,“ zakončil Djokovič.

54 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič