Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slováci s tým najlepším, Taliani bez Berrettiniho, ale so Sinnerom

Pätica slovenských tenistov Alex Molčan, Norbert Gombos, Filip Horanský, Filip Polášek, Igor Zelenay figuruje v nominácii na kvalifikačný duel Davisovho pohára proti Taliansku. Hrať sa bude 4.-5. marca na tvrdom povrchu GreenSet Confort v bratislavskom NTC. Víťaz zápasu postúpi na finálový turnaj.

04.02.2022 12:54
SR Tenis DC nominácia Čile BAX Foto: ,
Kapitán slovenského daviscupového tímu Tibor Tóth a tenista Alex Molčan.
debata

Taliani pricestujú bez Mattea Berrettiniho – vlaňajšieho wimbledonského finalistu a semifinalistu tohtoročného Australian Open. Šiesty hráč svetového rebríčka ATP absolvuje vo februári juhoamerickú šnúru na antuke a tak ho taliansky kapitán Filippo Volandri nezaradil do tímu.

Talianskou jednotkou bude Jannik Sinner, okrem svetovej desiatky sú v nominácii Lorenzo Sonego, Fabio Fognini, Lorenzo Musetti a Simone Bolelli. Úvodné piatkové dvojhry odštartujú o 17.00 h, v sobotu od 15.00 h sú na programe štvorhra a záverečné dva single.

Slováci si zabezpečili účasť v kvalifikácii vďaka vlaňajšiemu víťazstvu 3:1 nad Čile v NTC. Dvoma bodmi prispel k triumfu nad Juhoameričanmi Gombos, ktorý vo dvojhrách zdolal Nicolasa Jarryho i Cristiana Garina. Tretí bod pridali deblisti Polášek so Zelenayom. V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný duel, na antuke v Cagliari v marci 2009 zvíťazili Taliani 4:1.

Daniil Medvedev Čítajte viac Vyťahané tričko, talent i lážo-plážo. Medvedev pripomína Mečířa

Slovenský kapitán Tibor Tóth chce začať s prípravou na kvalifikačný duel v Bratislave týždeň pred jeho začiatkom. "Kurt by mal byť pripravený už v stredu, deväť dní pred štartom zápasu. Uvidíme, ako si budú naši hráči počínať na turnajoch. Na Australian Open sa prezentovali v dobrej forme.

Noro Gombos prešiel ťažkou kvalifikáciou, zvládol tri zápasy a postúpil do 2. kola dvojhry. kde odohral vyrovnaný súboj s Marinom Čiličom. Nebol ďaleko od toho, aby si vynútil piaty set.

Alex Molčan podal v 1. kole proti Romanovi Safjullinovi heroický výkon, dohrával v kŕčoch, no dokázal vyhrať. Filip Horanský uhral v Melbourne najlepší výsledok na grandslame, prehral tesne vo finále kvalifikácie, aj preto som ho zaradil do nominácie.

Filip Polášek s Johnom Peersom postúpili vo štvorhre do štvrťfinále. Dúfam, že chalani ešte zlepšia formu a dobre sa pripravia na daviscupový zápas."

Daniil Medvedev Čítajte viac Medvedev si vylial srdce: Ste zaujatí voči Rusku. Chlapec dnes prestal snívať

Šéf slovenskej lavičky tvrdí, že Taliani aj bez Berretiniho disponujú veľkou silou. "Berrettini je hráč svetových kvalít, určite by bolo pre nás lepšie, keby neprišiel. Taliani však môžu poskladať dva silné daviscupové tímy. majú veľa dobrých hráčov. Sinner postúpil na Australian Open do štvrťfinále. Fognini s Bolellim tvoria výbornú deblovú dvojicu, čo potvrdili aj v Melbourne.

Podľa generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Moška to bude v Bratislave sviatok.

„Nastúpime proti jednému z troch najsilnejších tímov na svete. Verím, že sa situácia s omikron variantom koronavírusu nezhorší a budeme môcť zaplniť polovicu kapacity hľadiska. Hrať sa bude v režime OP. Ceny vstupeniek na oba dni budú 20 eur,“ povedal Moška.

Epické finále Australian Open Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Rafael Nadal a Daniil Medvedev po finále...
debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek #Igor Zelenay #Norbert Gombos #Alex Molčan #Filip Horanský