Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podvodník Djokovič? Srbská prokuratúra zareagovala na pochybnosti

Pozitívne výsledky testov na koronavírus tvorili kľúčovú časť dôkazov Novaka Djokoviča na austrálskom súde. Veril, že ako prekonavší dostane zdravotnú výnimku na to, aby mohol obhajovať titul na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny. Nakoniec k tomu neprišlo.

03.02.2022 08:39
Novak Djokovič Foto: ,
Podobizeň Novaka Djokoviča na bytovke v Belehrade.
debata (24)

Srba čakala namiesto štartu na slávnom podujatí deportácia. Sudcovia rozhodli, že Djokovičove protivakcinačné názory sú hrozbou pre austrálsku verejnosť.

Už počas rozhodovania úradov o hviezdnom tenistovi sa v médiách objavili podozrenia, že jednotka rebríčka ATP sa pokúšala dostať do Austrálie s falošným potvrdením o pozitívnych testoch na koronavírus vykonaných v Srbsku.

Der Spiegel či BBC poukázali na nezrovnalosti v ich sériových číslach.

Novak Djokovič Čítajte aj Djokovič sa dá zaočkovať, tvrdí jeho životopisec. Čo je za náhlym obratom?

Srbská prokuratúra podozrenia o Djokovičovej snahe dostať sa do Austrálie na falošné potvrdenie odmietla. Jeho testy boli legitímne a bolo tiež dokázané, že ich absolvoval viacero.

Tamojšie štátne zastupiteľstvo podľa stredajších správ dostalo žiadosť na začatie trestného stíhania proti nemenovaným ľuďom, ktorí mali sfalšovať dva PCR certifikáty.

Tie Djokovič použil pri ceste do Austrálie na udelenie výnimky z povinného očkovania, ako aj pri odvolaní sa proti rozhodnutiu o zrušení víz.

Rafael Nadal Čítajte aj Medvedev? Najlepší zaočkovaný. Nadalova hrozba bola vraj v Srbsku

„Štátne zastupiteľstvo konalo podľa predpisov. Na základne kontroly sa zistilo, že Novak Djokovič bol niekoľkokrát testovaný a potvrdenia výsledkov jeho testov zo 16. decembra a z 22. decembra sú platné,“ vyhlásil úrad, ktorý vykonal kontroly kontaktovaním srbského ministerstva zdravotníctva s cieľom overiť presnosť údajov.

Vo štvrtok by sa mal Djokvoič stretnúť so srbským prezidentom Aleksandarom Vučičom, očakáva sa aj krátky prejav 34-ročného hráča.

Jeho prvým vystúpením po vyhostení z Austrálie bude turnaj ATP Tour v Dubaji od 21. februára.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open