Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič sa dá zaočkovať, tvrdí jeho životopisec. Čo je za náhlym obratom?

Na Australian Open mal bojovať o rekordný 21. grandslamový titul, jeho plán však zmarili súdne spory súvisiace s jeho nezaočkovaním proti koronavírusu.

02.02.2022 19:18
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (11)

Líder svetového rebríčka Novak Djokovič preto musel ešte pred štartom úvodného turnaja z veľkej štvorky Austráliu opustiť.

Hviezdny Srb po udalostiach, ktoré sledoval nielen tenisový svet, na vakcínu proti ochoreniu COVID-19 možno zmení názor. Myslí si to Daniel Müksch, autor novej životopisnej knihy o Djokovičovi. Tá vyjde v marci v nemčine.

„Podľa toho, čo som počul z jeho okolia, si myslím, že sa dá zaočkovať,“ povedal pre Servus TV, cituje ho aj web heute.at.

Novak Djokovič, Rafael Nadal Čítajte aj Nemohol obhajovať, rival ho prekonal. Djokovič sa vyjadril k Australian Open

„Možno k tomu prispelo aj finále v Melbourne. Poháňa ho dvadsaťjednotka Rafaela Nadala, o tom niet pochýb,“ poukázal na nedeľný rekordný grandslamový triumf Djokovičovho rivala. Španiel sa týmto míľnikom odpútal od neho aj od Rogera Federera.

Nezaočkovaný Belehradčan by podľa nemeckého spisovateľa zároveň mohol mať problémy s účasťou aj na iných turnajoch ATP. A ohrozená je aj jeho pozícia na čele rebríčka ATP.

Z pozície outsidera v súvislosti s kritikou v Austrálii si však podľa Mükscha Srb nič nerobí.

Novak Djokovič Čítajte aj Djokovič sa predieral davom. Pozrite sa, čo mu pripravili v Čiernej Hore

„Táto rola je v jeho charaktere silno ukotvená,“ vraví.

Vrátil sa aj k jednému z Djokovičových výrokov, že nie všetci šampióni pochádzajú z bohatých pomerov. „Neuvádza mená, ale môžete hádať, koho má na mysli,“ dodal Müksch.

Ten si tiež nemyslí, že Srb by schvaľoval správanie svojho otca Srdjana v Belehrade, keď bol v karanténnom hoteli v Melbourne.

Srdjan Djokovič Čítajte aj Organizátori vyjadrili ľútosť z dopadu kauzy. Djokovičov otec: 50 guliek v hrudi

„Chceli ho ponížiť, držia ho v zariadení ako väzňa,“ povedal vtedy okrem iného Djokovič starší.

Ten s rodinou v Belehrade organizoval svojské tlačové konferencie, na ktorých sa spievali srbské ľudové piesne a Djokoviča štylizovali ako národného svätca. Zároveň na nich neboli vítané kritické otázky.

"Djokovič by svojmu otcovi nikdy verejne neoponoval. Tak bol vychovaný.

Na druhej strane rozhodne neschvaľuje to, čo sa stalo v Belehrade počas bláznivých dní v Melbourne. Taký blízky vzťah medzi nimi už ani nie je," uzavrel Müksch.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič