Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keby Djokovič nebojoval za slobodu ľudí, Nadal by nevyhral, tvrdí Ďurica

Australian Open 2021 je za nami. Vyvolal vášne už pred štartom, vybičoval ich po strhujúcom finále.

31.01.2022 20:20
Rafael Nadal, Novak Djokovič Foto: ,
Rafael Nadal (vpravo) s Novakom Djokovičom.
debata (130)

K veľkým fanúšikom tenisu sa radí aj niekdajší slovenský futbalista Ján Ďurica. Bývalému reprezentantovi sa pozdávalo, ako deportovaný Novak Djokovič zagratuloval víťazovi AO Rafaelovi Nadalovi, ktorý zdolal v päťsetovej bitke Daniila Medvedeva.

"To, čo musel zažiť tento v mojich očiach neuveriteľný športovec a najlepší tenista! Napriek všetkému našiel v sebe neuveriteľnú pokoru, obrovskú silu a zagratuloval Nadalovi, ktorý ho kritizoval.

Tú trofej by Nadal nezískal keby Djokovič nezabojoval za svoju slobodu a slobodu ľudí. Si kráľ Nole,“ napísal na Instagrame.

Daniil Medvedev Čítajte viac Vyťahané tričko, talent i lážo-plážo. Medvedev pripomína Mečířa

Bývalá opora národného tímu si myslí, že vyhrala politika, nie šport.

„Nemám vôbec nič proti Nadalovi. Samozrejme, je to veľký tenista, ukázal to tým, že otočil zápas s Medvedevom. To klobúk dole. Myslel som to tak, že Djokovič podľa mňa tiež mal bojovať o trofej a žiaľ, vyhralo niečo iné ako šport.

Každý je zodpovedný za svoje zdravie. Novak bojuje za svoju slobodu a ako chce žiť. Ak sa nechce dať zaočkovať, tak musí mať na to dôvody, prečo je tak rozhodnutý,“ vysvetľoval Ďurica pre portál sport24.sk.

Daniil Medvedev, Rafael Nadal Čítajte viac Publikum proti Medvedevovi? Austrálsky kotol má úctu k legendám

Nepáči sa mu, že Srbovi najskôr organizátori udelili výnimku, vpustili ho do krajiny a následne mu víza dvakrát vzali a z Austrálie ho deportovali.

"Všetky podmienky, ktoré mal splniť, podľa mňa splnil. Pokiaľ bol negatívny po príchode do Austrálie a aj počas toho ako tam bol, tak nevidím dôvod, prečo by nemal hrať.

Neviem, prečo práve z neho urobili exemplárny prípad a všetko si to odniesol. A to kvôli tomu, že nebol zaočkovaný, ale bol negatívny na PCR testy. Za mňa týmto prehral šport,“ dodal Ďurica.

Epické finále Australian Open Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Rafael Nadal a Daniil Medvedev po finále...

© Autorské práva vyhradené

130 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Ján Ďurica #Novak Djokovič #Australian Open