Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemohol obhajovať, rival ho prekonal. Djokovič sa vyjadril k Australian Open

Tesne pred úvodným grandslamovým turnajom ho pre chýbajúci očkovací status deportovali z Austrálie. Novak Djokovič preto v Melbourne nemohol obhajovať titul a zaútočiť na rekordný 21. titul z podujatí veľkej štvorky.

30.01.2022 17:52
Novak Djokovič, Rafael Nadal Foto: ,
Novak Djokovič s Rafaelom Nadalom pred semifinále Roland Garros 2021.
debata (53)

Z tohto míľnika sa po nedeľnom dramatickom finále a skvelom obrate teší jeho dlhoročný rival Rafael Nadal, ktorý otočil zápas s Daniilom Medvedevom.

Srb reagoval v nedeľu podvečer na sociálnych sieťach.

Rafael Nadal Čítajte viac Nevedel, či sa vráti medzi elitu. Nadal má po veľkom obrate grandslamový rekord

"Na tohtoročnom Australian Open sa odohralo niekoľko vynikajúcich zápasov a finálové boli výnimočné. Gratulujem Ash Bartyovej k úžasnému výkonu pred domácim publikom a Danielle Collinsovej k neuveriteľnému turnaju.

Gratulujem Rafovi Nadalovi k 21. grandsla­movému titulu. Je to výnimočný počin. Opäť slávila úspech jeho pôsobivá bojovnosť. Enhorabuena (Blahoželám, pozn.). Daniil vydal zo seba všetko a hral s vášňou a odhodlaním, ktoré sme od neho očakávali," napísal Djokovič.

Ten zostáva sedieť na tenisovom tróne, keďže druhý hráč sveta Medvedev v nedeľu prepásol šancu stať sa prvým mužom rebríčka ATP.

Do príbehu o najlepšom hráčovi pribudol ďalší, veľmi dôležitý diel. Nadal situáciu poriadne zamotal, keďže sa zdalo, že Djokovič bude mať v historických štatistikách navrch.

Navyše sa najbližšie bude hrať o grandslamovú trofej na parížskej antuke. Španiel bude mať obrovskú šancu pridať aj titul číslo 22.

Nadal sa okrem Djokoviča po Australian Open 2022 odpútal aj od Rogera Federera. Švajčiar novému rekordérovi zablahoželal.

"To bol finálový zápas ako remeň. Môjmu kamarátovi a veľkému rivalovi Rafovi Nadalovi zo srdca blahoželám k tomu, že sa stal historicky prvým hráčom s 21 grandslamovými singlovými titulmi.

Pred pár mesiacmi sme spolu žartovali, že obaja chodíme o barlách. Je fantastické, ako sa Rafa dokázal po zranení vrátiť. Nikdy nepodceňujte veľkých šampiónov.

Tvoja neuveriteľná pracovná etika, odhodlanie a bojový duch sú inšpiráciou pre mňa i pre obrovské množstvo ľudí na celom svete. Som hrdý na to, že môžem hrať v tvojej ére, navzájom sa už 18 rokov posúvame dopredu.

Som presvedčený o tom, že ešte dosiahneš nejeden úspech, teraz si vychutnaj tento titul," citovala agentúra DPA slová Federera zo Švajčiarovho instagramu.

Epické finále Australian Open Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Rafael Nadal a Daniil Medvedev po finále...
53 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič #Australian Open