Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodca reagoval na „malú mačku“ od Medvedeva. Ozval sa aj Serenin manžel

Ako sme informovali v uplynulých dňoch, semifinálovú cestu za postupom Daniila Medvedeva do nedeľného boja o trofej na Australian Open sprevádzal výbuch hnevu ruského tenistu.

30.01.2022 07:51
Daniil Medvedev Foto: ,
Daniil Medvedev a empajrový rozhodca Jaume Campistol v debate.
debata (12)

Nepáčilo sa mu, že jeho grécky súper Stefanos Tsitsipas dostáva od svojho otca nepovolený koučing. A dal to najavo.

Medvedevovo rozčúlenie si odniesol španielsky empajrový rozhodca Jaume Campistol. Svetová dvojka ho označila za šialeného a nahlas sa zamyslela, ako môže byť v semifinále grandslamového turnaja taký zlý.

Medvedev žiadal, aby dal Tsitsipasovi varovanie: „Ak to neurobíte, tak ste, ako by som to povedal, malá mačka (small cat, pozn. red.).“ Rus si pomohol týmto spojením, aby nepoužil dvojzmyselné vulgárne označenie „pussy“.

Fanúšikovia na sociálnych sieťach po tomto netradičnom pomenovaní s radosťou siahli a vytvorili viacero obrázkov:

Ale nezostalo to len pri nich. Na označenie reagoval samotný španielsky arbiter príbehmi zo Sydney na instagrame doplnenými obrázkom mačky či pesničkou, v ktorej sa toto zviera spomína.

Svoj pohľad na situáciu poskytol aj Alexis Ohanian, manžel americkej hrajúcej legendy Sereny Williamsovej, pri ktorej zarezonoval najmä incident s rozhodcom vo finále US Open 2018.

Situáciu vtedy tiež odštartoval nepovolený koučing, Serene dokonca po protestoch odobrali gem.

Arbitra Carlosa Ramosa nazvala počas zápasu klamárom, zlodejom a dokonca sexistom, za výroky dostala pokutu 17-tisíc dolárov.

„Nemám problém s hráčmi, ktorí kričia na rozhodcov, ale dovoľme to robiť všetkým, nielen bielych mužov,“ napísal Ohanian na twitteri.

Nepáčilo sa mu tiež, že nenasledoval trest, pobúrenie zo strany médií či satirické karikatúry.

Daniil Medvedev Čítajte viac Austrálčania potrestali Medvedeva za tirádu. Tsitsipas ho označil za nevyzretého

Treba dodať, že s týmto postrehom prišiel ešte predtým, ako Medvedevovi udelili trest 12-tisíc dolárov za obscénnosť a nešportové správanie.

Medvedev v dramatickom finálovom zápase podľahol Rafaelovi Nadalovi 2:3 na sety a nepodarilo sa mu získať druhú grandslamovú trofej za sebou. Španiel si vybojoval rekordný 21. titul z turnajov veľkej štvorky.

Rafael Nadal Čítajte viac Nevedel, či sa vráti medzi elitu. Nadal má po veľkom obrate grandslamový rekord

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Daniil Medvedev