Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medvedev po obrate: Povedal som si, čo by asi robil Novak

Viete, ako spoznáte veľkého tenistu? Hoci sa mu nedarí, nájde spôsob, ako dokráčať k víťazstvu.

26.01.2022 17:07
Medvedev tenis Foto: ,
Daniil Medvedev na Australian Open 2022.
debata (6)

V utorok sa to podarilo Rafaelovi Nadalovi, v stredu Daniilovi Medvedevovi. V oboch prípadoch boli na strane zdolaných mladé kanadské pušky. Najprv Denis Shapovalov, potom Felix Auger-Aliassime.

Ruská svetová dvojka v stredajšom štvrťfinále Australian Open vyhrala, hoci prehrávala už 0:2 na sety a čelila mečbalu. Medvedev – Auger-Aliassime 6:7 (4), 3:6, 7:6 (2), 7:5, 6:4.

Britain Wimbledon Tennis djokovič Čítajte viac Vakcínu tam nepotrebuje. Djokovič oznámil, kedy sa vráti na kurty

Rodák z Moskvy vyzve v boji o finále Gréka Stefanosa Tsitsipasa.

Malá provokácia

V Melbourne sa hral tenis najvyššej svetovej úrovne. Keď Medvedev po takmer piatich hodinách premenil mečbal, Mark Petchey, bývalý profesionálny tenista a dnes renomovaný expert, o pár sekúnd napísal:

„Videli sme jeden z najlepších duelov za posledných desať rokov. Neskutočný tenis!“

Víťaz vlaňajšieho US Open si úvod včerajšieho štvrťfinále zrejme takto nepredstavoval.

Niežeby hral vyslovene zle, ale 21-ročný Montrealčan predvádzal to najlepšie, čo ho doteraz naučili. Za stavu 0:2 na sety sa pred jeho umením musel skloniť aj Medvedev.

„Pýtal som sa sám seba – a teraz neviem, či sa to publiku bude páčiť – čo by v tej chvíli asi tak urobil Novak Djokovič?“ odpovedal ruský tenista, keď sa ho pýtali na pocity za nepriaznivého sta­vu.

Austrálske publikum v tom momente začalo bučať a na Medvedevovi bolo vidieť, ako si túto malú provokáciu užíva.

Nakoniec však urobil presne to, čo by spravil Djokovič. Nevzdal sa. A to aj napriek tomu, že Auger-Aliassime pokračoval v heroickom výkone.

Tretí set obaja doviedli do tajbrejku, v ňom na chvíľu zapršalo a po ňom si ho pre seba uchmatol Rus. Aj štvrté a piate dejstvo boli vyrovnané a prešpikované krásnymi výmenami.

„Auger-Aliassime odohral skvelý zápas, mal aj mečbal. Medvedev si šetril svoje maximum na piaty set. Toto bol skutočný grandslamový tenis. Veľký formát. Obrovská kvalita. Skvelé, chlapci,“ pochválil oboch bývalý riaditeľ Australian Open, niekdajší skvelý deblista Paul McNamee.

Ruský favorit

Medvedev potvrdil, že je jedným z najlepších hráčov na tvrdom povrchu uplynulých rokov.

Vlani sa v Melbourne prebojoval až do finále, na konci sezóny sa na US Open dočkal prvého grandslamového titulu. Djokoviča zmietol vo Flushing Meadows 3:0 na sety.

Od začiatku sezóny 2019 je to preňho už štrnáste „betónové“ semifinále na niektorom z veľkých (Masters a grandslamy) turnajov.

novak djokovič Čítajte viac Djokoviča za to vyhodili. Prečo pravidlá neplatia pre všetkých?

„Ak má niekto prelomiť hegemóniu veľkej trojky – Federer, Nadal, Djokovič – potom on,“ povedal nám už pred pár rokmi o Medvedevovi bývalý slovenský reprezentant Karol Kučera.

Presne to sa stalo…

Nielen podľa rebríčka, stávkových kancelárií, aj štatistických ukazovateľov je teraz Medvedev najväčším favoritom na titul. V minulosti odohral na tvrdom povrchu 25 semifinálových duelov a dve desiatky z nich vyhral. Tsitsipas má bilanciu 9:11, Nadal 47:31 a Berrettini 0:4.

O tom, kto postúpi do nedeľňajšieho finále, sa rozhodne v piatok. Najprv medzi Nadalom a Berrettinim, potom medzi Medvedevom a Tsitsipasom.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Australian Open #Melbourne #Daniil Medvedev