Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokoviča za to vyhodili. Prečo pravidlá neplatia pre všetkých?

Patria medzi najväčšie atrakcie turnaja, austrálski fanúšikovia ich zbožňujú. Domáca dvojica Thanasi Kokkinakis, Nick Kyrgios tvorí nielen duo šoumenov, ale na Australian Open sa im darí aj na kurte.

26.01.2022 06:11
novak djokovič Foto:
Novak Djokovič.
debata (16)

Horkokrvní tenisti, potomkovia gréckych migrantov, sa prebojovali vo štvorhre už do semifinále. Neprekazil im to ani incident z úvodu štvrťfinálové­ho duelu.

Po Kokkinakisovom podaní, ktoré musel opakovať, sa loptička dostala ku Kyrgiosovi. Ten namiesto toho, aby ju pokojne posunul do auta, lebo hra bola prerušená, ju z celej sily napálil.

Loptička sa nešťastne odrazila a trafila do hlavy malého chlapca, ktorý sedel v hľadisku s mamou. Pozrite si video:

Slzy vystriedal úsmev

Chlapec sa v šoku rozplakal, ale jeho smútok netrval dlho. Kyrgios si uvedomil, čo spravil, zobral jednu zo svojich náhradných rakiet a daroval ju chlapcovi ako bolestné.

Domáci fanúšikovia odmenili svojho miláčika veľkým potleskom. Ale našli sa aj takí, ktorí poukázali na ohýbanie pravidiel.

Situácia z Kia Arény im totiž pripomenula incident z US Open 2020. Novak Djokovič vtedy v hneve napálil loptičku a tá zasiahla rozhodkyňu do krku.

Zlatan Ibrahimovič, Novak Djokovič Čítajte viac Prečo ste zaočkovaný? Zlatan vytmavil novinárovi názor na Djokoviča

Srba za to diskvalifikovali a prišiel o šancu na titul. Ten nezíska ani teraz v Melbourne, pretože ho po 2-týžňovej ságe, ktorú sledoval celý svet, napokon z Austrálie deportovali.

„Kyrgios reagoval v hneve, rovnako ako Djokovič. Prečo pravidlá neplatia rovnako pre všetkých?,“ pýtal sa jeden z fanúšikov na twitteri.

„Je smutné, že sa organizátori najväčších turnajov nesprávajú ku všetkým tenistom rovnako,“ dodal ďalší z priaznivcov.

Kokkinakis s Kyrgiosom zabojujú o účasť v grandslamovom finále proti španielsko-argentínskej dvojici Marcel Granollers, Horacio Zeballos. Tí vo štvrťfinále vyradili slovensko-austrálsky pár Filip Polášek, John Peers .

16 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Australian Open #Nick Kyrgios