Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Halepová končí. Si môj vzor, odkázala jej francúzska premožiteľka

Americká tenistka Danielle Collinsová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom Australian Open.

24.01.2022 08:26 , aktualizované: 14:39
Simona Halepová Foto: ,
Rumunská tenistka Simona Halepová v zápase s Francúzkou Alize Cornetovou.
debata

Melbournska semifinalistka z roku 2019 vyradila v osemfinále v pozícii turnajovej dvadsaťsedmičky nasadenú devätnástku Belgičanku Elise Mertensovú po takmer trojhodinovej trojsetovej bitke 4:6, 6:4, 6:4.

Collinsovej ďalšou súperkou bude Francúzka Alize Cornetová, ktorá zdolala štrnástu nasadenú finalistku z roku 2018 Rumunku Simonu Halepovú 6:4, 3:6, 6:4.

"Bolo to fyzicky veľmi náročné. V 3. kole singla som absolvovala dvaapolhodinový zápas a následne aj štvorhru. Na kurte som dokopy strávila päť hodín a nebolo ľahké zregenerovať.

Chvíľu trvalo, kým som sa dnes dostala do tempa, no postupne som sa rozohrala ku kvalitnému výkonu. Zlepšila som technické detaily a najmä servis," uviedla Colinsová pre akreditované médiá.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Cornetová postúpila na 63. pokus do vytúženého grandslamového štvrťfinále. Dokázala sa vyrovnať s horúčavou i húževnatou súperkou.

"Je to skvelý pocit, splnil sa mi sen. Dnes bolo na kurte brutálne teplo, po 30 minútach z nás lialo ako z krhly a to sme ešte na kurte strávili ďalšie dve hodiny.

Simona je môj vzor, je to veľká bojovníčka," povedala v pozápasovom rozhovore Francúzka, ktorá v 2. kole vyradila tretiu nasadenú Španielku Garbine Muguruzovú.

Medzi elitnou osmičkou nebude chýbať ani siedma nasadená Poľka Iga Swiateková. Šampiónka Roland Garros z roku 2020 zvíťazila nad Rumunkou Soranou Cirsteovou 5:7, 6:3, 6:3.

Vo štvrťfinále ju čaká Estónka Kaia Kanepiová, ktorá prekvapujúco vyradila druhú nasadenú Bielorusku Arinu Sobolenkovú 5:7, 6:2, 10:7. V treťom dejstve síce nevyužila za stavu 5:4 štyri mečbaly, no v rozhodujúcom supertajbrejku slávila úspech.

ženy – dvojhra – osemfinále:
Kaia Nanepiová (Est.) – Arina Sobolenková (Biel.-2) 5:7, 6:2, 10:7, Iga Swiateková (Poľ.-7) – Sorana Cirsteová (Rum.) 5:7, 6:3, 6:3, Alize Cornetová (Fr.) – Simona Halepová (Rum.-14) 6:4, 3:6, 6:4, Danielle Collinsová (USA-27) – Elise Mertensová (Belg.-19) 4:6, 6:4, 6:4

Tenisové hviezdy po rokoch... Spoznali by ste ich? Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
25, či 30 rokov je veľa aj málo. V živote...
debata chyba
Viac na túto tému: #Alizé Cornetová #Simona Halepová #Australian Open 2022