Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovičovi hrozí neúčasť aj vo Wimbledone, píšu Briti

Srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi hrozí, že sa nebude môcť predstaviť ani na treťom grandslamovom turnaji sezóny vo Wimbledone.

18.01.2022 12:49
Británia Tenis Wimbledon muži Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič na Wimbledone 2021.
debata (116)

Djokoviča v nedeľu deportovali z Melbourne, kde tamojší federálny súd znemožnil jeho obhajobu titulu na Australian Open.

Okrem toho francúzska vláda plánuje zabrániť súťaženiu na svojom území nezaočkovaným športovcom, čo by v prípade Djokoviča znamenalo, že by nemohol štartovať na Roland Garros.

Djokovič Čítajte viac Návrat na rodnú hrudu. Djokovič unikol cez zadný východ

„Vo Veľkej Británii síce môžu nezaočkovaní športovci trénovať i hrať, to však Djokovičovi neposkytuje žiadnu záruku, že sa vo Wimbledone napokon predstaví,“ informoval portál mirror.co.uk.

Deväťnásobný šampión Australian Open prišiel prvýkrát o vízum ešte 6. januára krátko po prílete do Melbourne, keď pohraničné úrady usúdili, že nespĺňa podmienky vstupu do krajiny.

Djokovič potom strávil niekoľko dní v zariadení pre imigrantov, no neskôr uspel s odvolaním na prvostupňovom súde a začal s tréningom.

USA Tenis US Open muži 3.kolo Djokovič Čítajte viac Klamár a podvodník. Britská celebrita sa teší z deportácie Djokoviča

Austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke však v piatok využil svoju osobitnú právomoc a opätovne tenistovi zrušil vízum.

Djokovič chcel bojovať o rekordný 21. grandslamový titul v kariére, no v nedeľu neuspel s odvolaním proti zrušeniu víza a musel opustiť krajinu.

116 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič