Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ja som už z Austrálie preč, môžem hovoriť. Všetci sa boja, že im vezmú víza

Iľja Marčenko je ukrajinský tenista, momentálne 165. v rebríčku ATP.

15.01.2022 19:06
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (100)

10. januára sa predstavil v kvalifikácii na Australian Open. Z krajiny už odišiel. A otvoril si ústa.

34-ročný tenista sa výrazne zastal Novaka Djokoviča. „Pravidlá sú pravidlá a potom prehrali súd,“ pripomenul prvé pojednávanie v Melbourne, v ktorom srbský tenista uspel. Sudca Anthony Kelly uviedol, že svetová jednotka nedostala dostatočný priestor na obhajovu.

„Potom našli cestu, ako mu vziať víza opäť. Na aké pravidlá sa teda odvolávajú? Och, zabudol som, blížia sa voľby. Drž sa Novak,“ napísal Marčenko na sociálnej sieti Twitter.

Novak Djokovič Čítajte viac NÁZOR: Djokoviča treba utopiť. Hoci aj v mori vágnych fráz

Na otázky jeho followerov, prečo sa Djokoviča verejne zastalo tak málo hráčov, odpovedal: „Ja som už z Austrálie preč, môžem hovoriť. Ostatní sa boja, že im zrušia víza,“ doplnil.

Marčemko patrí medzi otvorených zástancov Djokoviča. Spolu s krajanom Sergejom Stachovským alebo Austrálčanom Nickom Kyrgiosom. Zastali sa ho aj americkí tenisti.

"Nechcú si robiť zbytočné problémy. S tými vstupnými formulármi do Austrálie je to tak: u 95 percent z nich by ste niečo našli. Nikto neuvádza, kde sa nachádzal počas uplynulých 14 dní, každý napíše len miesto odchodu a hotovo.

Novak Djokovič Čítajte viac Djokoviča opäť odviedli do "neslávneho" hotela. Súd rozhodne v noci

Bola by to zbytočná komplikácia, ešte by niekto náhodou vyšetroval, či a ktorý región je čierny a kde je veľa nakazených. Mohlo by sa stať, že niekoho by potom šupli do karantény. Navyše, ide tu o veľké peniaze," povedal nám pred pár dňami Dominik Hrbatý, ktorý si myslí, že aj on by sa ozval až po odchode z Melbourne.

„V Austrálii sa rozdáva obrovský balík, pre nejedného hráča to môže byť prvá aj posledná príležitosť byť na grandslame. Tam sa môžu zahojiť na celý rok. Inde to nie je také jednoduché. Tenisti chcú mať pokoj, nepotrebujú, aby ich naháňali úradníci alebo novinári. Radšej sa sústredia na tenis a Novakovi vyjadria podporu v esemeske. Určite ich dostal mnoho,“ dodal.

100 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Iľja Marčenko