Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetky oči na Austrálii, ale čo Srbsko? Djokovičovi vraj doma hrozí i väzenie

Zatiaľ čo fanúšikovia netrpezlivo očakávajú verdikt o účasti Novaka Djokoviča na Australian Open, do popredia sa postupne dostávajú aj otázky o možných problémoch po návrate srbskej hviezdy do rodnej vlasti.

13.01.2022 10:07
Novak Djokovič, Belehrad Foto: ,
Pohľad na bilbord s podobizňou Novaka Djokoviča v Belehrade.
debata (157)

Djokovič totiž počas svojej obhajoby udelenia zdravotnej výnimky z povinného očkovania zverejnil aj to, že v decembri absolvoval už ako nakazený rozhovor s novinárom.

„Vyzerá to ako zjavné porušenie našich predpisov. Detaily jeho konania v decembri však nie sú stopercentne jasné a iba Djokovič pozná odpovede,“ povedal srbská premiérka Ana Brnabičová v rozhovore pre BBC.

Novak Djokovič Čítajte viac Po vyčkávaní vyžrebovali Djokovičovi súpera. Na ťahu je minister

Ak by sa Djokovičovi preukázala vina, hrozil by mu v najhoršom prípade trest až na tri roky odňatia slobody.

Ako sme informovali, organizátori zaradili obhajcu titulu na Australian Open do žrebu 1. kola. Stále však nie je isté, či na turnaji nastúpi.

Austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke zvažuje využiť svoju právomoc a opätovne svetovej jednotke zrušiť víza. Portál The Age informoval, že podľa zdrojov z austrálskej vlády vo štvrtok rozhodnutie ešte nepadne.

Dominik Hrbatý Čítajte rozhovor Hráči majú Novaka najradšej. Boja sa však ozvať, nechcú problémy

Ak by Djokovič mohol štartovať, v 1. kole by nastúpil proti krajanovi Miomirovi Kecmanovičovi.

Najvyššie nasadený hráč by chcel v Melbourne zabojovať o jubilejný desiaty titul na Australian Open. V prípade úspechu si môže pripísať rekordný 21. triumf na turnajoch veľkej štvorky.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
157 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open