Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spomína sa cynický tajný plán voči srbskej hviezde. Aj blížiace sa vyhostenie

Ak bude môcť srbský tenista Novak Djokovič zabojovať o svoj desiaty titul na Australian Open, bude mať oveľa viac fanúšikov ako v minulých rokoch.

12.01.2022 21:32 , aktualizované: 21:58
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič, obhajca titulu na Australian Open, na bilborde v Melbourne Parku.
debata (15)

Myslí si to austrálsky novinár James MacPherson, ktorý má pochopenie pre náročnú situáciu, v akej sa ocitla súčasná mužská svetová jednotka.

MacPherson nedávno napísal pre The Spectator komentár s titulkom „Nenávisť voči Novakovi ako národný šport“, neskôr svoje názory publikoval v srbskom denníku Kurir.

Novak Djokovič Čítajte viac Nevyhoďte ho, nie je to vrah, vyzýva Djokovičova mama. Kučera hovorí o facke

"Djokovičov prípad rozdelil verejnú mienku v Austrálii. Ľudia voči Novakovi prejavujú veľa sympatií, ale aj antagonizmu.

Osobne si myslím, že ukázal Austrálčanom, ako sa dá postaviť voči nespravodlivo nastaveným zákonom a zachovať si osobnú slobodu.

Chápem, že ľudí v Srbsku uráža spôsob, akým austrálski úradníci zaobchádzali s Novakom. Verím, že práve tento človek nám Austrálčanom ukázal, ako môžeme bojovať sami za seba a proti narúšaniu našich práv," cituje MacPhersona portál kurir.rs.

Dominik Hrbatý Čítajte rozhovor Hráči majú Novaka najradšej. Boja sa však ozvať, nechcú problémy

Podľa austrálskeho novinára tvrdý prístup imigračných úradníkov a vládnych predstaviteľov voči Djokovičovi mal byť ukážkou razantného postupu a ochrany austrálskych hraníc pred blížiacimi sa federálnymi voľbami.

"Austrálsky premiér sa ocitol na pokraji prehry vo voľbách, aj preto sa rozhodol pre takýto razantný postoj voči najlepšiemu svetovému tenistovi.

Naozaj nikto z týchto ľudí neverí, žeby Novak mohol predstavovať nejaké zdravotné riziko pre Austráliu.

V skutočnosti je to opačne: je vyššia pravdepodobnosť, že Djokovič sa nakazí koronavírusom, ak zostane v Austrálii.

Vláda jeho nezrovnalosti v cestovnom doklade využila na to, aby si pripísala zásluhy za ochranu Austrálie. V skutočnosti ide o cynický tajný plán z jej strany," myslí si MacPherson.

Austrália Tenis Djokovič situácia súd výhra tréning Čítajte viac Na očkovanie sa nepýtajte! Novinár odtajnil detaily z interview s Djokovičom

Novinár sa priznal, že je fanúšik austrálskeho tenistu Nicka Kyrgiosa, ale osobne mu nebude prekážať, ak Australian Open vyhrá Djokovič.

"Som presvedčený o tom, že jeho podpora v hľadisku bude veľká, hoci sa nájdu aj jeho odporcovia. Všetci vieme, akou mentálnou silou disponuje Novak a myslím si, že ju opäť preukáže, ak bude hrať.

Kľúčové pre neho bude sústrediť sa iba na tenis a odhodiť všetko, čo zažil počas minulého týždňa, za hlavu. Ak sa mu podarí opäť zvíťaziť, netajím, že ma to poteší," uzavrel MacPherson.

Novak Djokovič Čítajte viac Vedel, že je pozitívny, no išiel na rozhovor. Djokovič verejne priznal chyby

Všetko však môže byť inak. Iný austrálsky žurnalista často kritizujúci austrálsku vládu Paul Bongiorno vraj počul o tom, že Djokoviča vo štvrtok deportujú. Informáciu zverejnil na twitteri, odvoláva sa na spoľahlivé zdroje.

Vízum má Srbovi v najbližších hodinách odobrať austrálsky minister imigrácie Alex Hawke, ktorý má právomoc mu ho opätovne zrušiť a v súčasnosti zvažuje celú záležitosť.

Podobne sa k situácii vyjadruje austrálsky denník Herald Sun. Noviny citujú zdroj blízky vláde, ktorý povedal, že Djokovič by vytvoril „nebezpečný predecens“, ak by zostal v krajine. Vláda je preto pripravená čeliť akémukoľvek odporu, aby mohla chrániť národné záujmy.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
15 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open