Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pochybnosti o pozitívnom teste. Djokovič bol deň po ňom na akcii s deťmi

Srbský tenista Novak Djokovič bol v decembri, iba deň po údajnom pozitívnom PCR teste na koronavírus, na mládežníckom športovom podujatí v Belehrade.

08.01.2022 16:31
Srbsko, Novak Djokovič Foto: ,
Titulné strany srbských denníkov zo soboty 8. januára.
debata (70)

Informovala o tom agentúra AFP.

Podľa jeho právnikov dostal Djokovič výnimku z očkovania na základe pozitívneho testu zo 16. decembra.

Srb však odovzdával 17. decembra vo svojom tenisovom centre v Belehrade trofeje najlepším mladým hráčom za rok 2021. Na viacerých fotografiách z tejto akcie sú pritom všetci účastníci bez rúšok.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alexandra (@alexandra_nolefan)

Novinár Ben Rothenberg sa na twitteri vrátil aj ku dňu údajného Djokovičovho pozitívneho výsledku testu. Tenista sa zúčastnil na odhalení známky na jeho počesť i diskusii v uzavretej miestnosti a taktiež bez ochrany tváre.

Žurnalista tiež uvádza, že Djokovič zmeškal termín na udelenie výnimky, ktorý bol podľa Tennis Australia 10. decembra, čiže necelý týždeň pred spomínaným pozitívnym testom.

„Nole“ pricestoval v stredu do Austrálie, aby sa zúčastnil na Australian Open a pokúsil sa tak získať rekordný 21. grandslamo­vý titul.

Novak Djokovič Čítajte viac Výnimka pre Djokoviča? Nedávno prekonal covid, tvrdia právnici

Po prílete ho však úrady umiestnili do imigračného ubytovacieho zariadenia v Melbourne, keďže mu neuznali výnimku z očkovania na základe víz. Djokoviča čaká v pondelok súd, ktorý rozhodne, či môže v krajine zostať a nastúpiť na turnaji, ktorý odštartuje 17. januára.

Jeho zadržanie sa stretlo v rodnom Srbsku s veľkou nevôľou. Stovky ľudí sa od štvrtka zhromažďujú v hlavnom meste a vyjadrujú tak podporu svojmu slávnemu krajanovi.

Novak Djokovič Čítajte viac Pripadá si ako vo väzení. Češka opísala praktiky v hoteli, kde je aj Djokovič

Voráčová odletela z Austrálie domov

Česká tenistka Renata Voráčová, ktorá v Austrálii prišla o vízum po neuznaní výnimky z očkovania proti COVID-19, odletela v sobotu z Melbourne. S odkazom na vládne zdroje o tom informovala agentúra AFP.

Podľa webu ABC momentálne 81. deblistka sveta, ktorá plánovala štartovať na grandslamovom turnaji Australian Open, nasadla v sobotu večer miestneho času na lietadlo do Dubaja.

Voráčovú umiestnili rovnako ako Djokoviča do karanténneho hotela v Melbourne, narozdiel od mužskej svetovej jednotky sa však rozhodla nebojovať na súde a odletela domov.

70 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open 2022