Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Novak, ty si ale trúba. Do svetovej jednotky sa oprel renomovaný virológ

Ani vidina obhajoby titulu na jeho najobľúbenejšom grandslamovom turnaji - Australian Open - zrejme nepresvedčí svetovú jednotku Novaka Djokoviča, aby sa uprostred pandemickej krízy a sprísňujúcich sa opatrení nechal zaočkovať.

03.12.2021 18:50
Austrália Tenis Open vakcinácia hráči Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (49)

Svojím postojom k vakcinácii rozdeľuje verejnosť. Jedni v ňom vidia hrdinu, druhí pomýleného hlupáka, ktorý škodí v celosvetovom boji s pandémiou. Do druhého tábora sa zaradil aj známy taliansky lekár a virológ Roberto Burioni.

Ten má okrem titulov a doktorátov vo svojej krajine štatút celebrity, ktorá často vystupuje v médiách. A je tiež známym propagátorom očkovania. Djokovič ho preto poriadne hnevá.

Do jedného z najlepších tenistov v histórii sa oprel v tweete, v ktorom dával do kontrastu s legendárnym boxerským šampiónom Muhammadom Alim.

„Všimnite si rozdiel medzi naozajstným šampiónom a trúbou, ktorá len hrá dobre tenis,“ napísal lekár. Status doplnil videom, v ktorom v roku 1978 vyzýval Ali rodičov na očkovanie detí proti mumpsu, osýpkam a detskej obrne.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...

Djokovič, ktorý aktuálne bojuje za Srbsko v Davisovom pohári, podľa jeho otca Srdjana nakoniec na Australian Open zrejme nepôjde.

„Čo sa očkovanie týka, tak to je jeho súkromná záležitosť. A nikto nemá právo sa niekomu vŕtať v súkromí,“ uviedol Djokovič starší v rozhovore pre TV Prva. „Nenechá sa vydierať, takže tam zrejme hrať nebude. Ja by som nehral. A on je môj syn, tak si to preberte sami,“ dodal.

Djokovič má navyše jednu z posledných možností zaočkovať sa. Ak by sa rozhodol pre Pfizer, najneskorší termín je 6. december. Chorobu prekonal na jar 2020.

Za jeho postoj k očkovaniu si ho neraz podávajú médiá na Západe. Prestížny L'Equipe mu v minulosti dokonca nasadil za to šašovkú čapicu.

novak djokovič Čítajte viac Novak, nedramatizuj! O zaočkovaní Djokoviča vraj existuje dôkaz
49 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #koronavírus