Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Som v poriadku, napísala vraj čínska hviezda. Strach šéfa WTA vzrástol

Tenistka Šuaj Pcheng zverejnila list, v ktorom popiera svoje predchádzajúce tvrdenie, že ju sexuálne napadol bývalý vrcholný predstaviteľ komunistickej čínskej vlády.

18.11.2021 16:29 , aktualizované: 22:37
Šuaj Pcheng Foto:
Šuaj Pcheng.
debata (16)

Tento list je podľa čínskych médií údajne priznaním 35-ročnej hráčky, že si všetko iba vymyslela.

Mail, v ktorom bývalá svetová jednotka vo štvorhre píše, že je v poriadku a popiera znásilnenie, dostal i šéf Ženskej tenisovej asociácie (WTA) Steve Simon. Ten však vyjadril pochybnosti o jeho autenticite.

Podľa emailu je tenistka v poriadku a oddychuje v domácom prostredí.

„Obsah správ o mne som nepotvrdila a zverejnili ich bez môjho súhlasu. Tieto správy o zmiznutí, vrátane toho, že ma znásilnili, sa nezakladajú na pravde. Som v poriadku a ďakujem, že sa o mňa zaujímate,“ mala napísať Šuaj Pcheng.

Šuaj Pcheng Čítajte viac Čínskeho politika obvinila z napadnutia a zmizla. Je to šokujúce, tvrdí Djokovič

Simon má iný názor. Tvrdí, že sa ešte prehĺbili jeho obavy o bezpečnosť hráčky, ktorá po zverejnení svojho príbehu na verejne dostupne sociálnej sieti Weibo záhadne zmizla.

„Skutočne je pre mňa ťažké uveriť tomu, že tento email písala Šuaj Pcheng. Jeho obsah ešte zvýšil moje obavy o hráčku. Nevieme, či miesto jej pobytu je bezpečné. Potrebujeme jednoznačný a overiteľný dôkaz, že je v poriadku,“ zdôraznil Steve Simon.

Výkonný riaditeľ WTA sa jednoznačne postavil na stranu hráčky a vyzval na objektívne vyšetrenie jej prípadu. Rovnako požaduje, aby jej príspevky na sociálnych sieťach neboli cenzurované.

Tenisové hviezdy po rokoch... Spoznali by ste ich? Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
25, či 30 rokov je veľa aj málo. V živote...

Obavy o bezpečnosť hráčky vyjadrili aj šéf hráčskej asociácie ATP Andrea Gaudenzi a hviezdne hráčky Naomi Osaková či Serena Williamsová.

„Som zdrvená a šokovaná, keď počúvam správy o mojej rovesníčke Šuaj Pcheng. Dúfam, že je v bezpečí a nájde sa čo najskôr. Toto sa musí vyšetriť, nesmieme mlčať,“ cituje agentúra AFP vyhlásenie Williamsovej, ktoré zverejnila na sociálnych sieťach.

Roger Federer Čítajte viac 2022 alebo 2023 je jedno. Federer sníva o poslednom finále

Dvojnásobná grandslamová šampiónka aj svetová jednotka vo štvorhre 2. novembra zverejnila dlhý príspevok o svojom vzťahu s bývalým vplyvným funkcionárom Čang Kao-lim.

Niekdajší člen politbyra komunistickej strany ju údajne opakovane nútil k sexu v roku 2018. Priznala tiež, že predtým spolu raz mali sex pred siedmimi rokmi a potom chvíľu k nemu aj niečo cítila.

Alexander Zverev Čítajte viac Zverev je tretím semifinalistom Turnaja majstrov, Medvedeva potrápil náhradník

Šuaj Pcheng počas kariéry získala 23 titulov na hlavnom ženskom okruhu vo štvorhre. Okrem triumfov na Wimbledone 2013 a Roland Garros 2014 bola aj v semifinále na US Open 2014.

Bola aj účastníčkou troch olympijských hier. Momentálne už táto hráčka chýba rok a pol v súťažnom dianí, prakticky odvtedy, čo sa začala pandémia koronavírusu.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Šuaj Pcheng