Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zverev je tretím semifinalistom Turnaja majstrov, Medvedeva potrápil náhradník

Nemecký tenista Alexander Zverev sa stal tretím semifinalistom dvojhry na turnaji majstrov v Turíne. V záverečnom vystúpení v červenej skupine zdolal ako tretí nasadený sedmičku "pavúka" Poliaka Huberta Hurkacza 6:2, 6:4.

18.11.2021 15:53 , aktualizované: 23:48
Alexander Zverev Foto: ,
Alexander Zverev po postupe do semifinále Turnaj majstrov.
debata (1)

Olympijský šampión sa tak pridal s Rusovi Daniilovi Medvedevovi a Srbovi Novakovi Djokovičovi, ktorí si už v predstihu zabezpečili účasť medzi elitným kvartetom.

Obhajca titulu Medvedev vyhral aj tretí duel na turnaji, domáceho Taliana Jannika Sinnera (nahradil zraneného krajana Mattea Berrettiniho) pokoril po trojsetovom boji 6:0, 6:7 (5), 7:6 (8).

O poslednom postupujúcom do semifinále rozhodne piatkový súboj medzi Rusom Andrejom Rubľovom a Nórom Casperom Ruudom v zelenej skupine.

novak djokovič Čítajte viac Djokovič postúpil do semifinále: Podržalo ma podanie

Zverev v prvom sete duelu s Hurkaczom na dvorci dominoval, dvakrát prelomil podanie súpera a získal ho jasne vo svoj prospech.

Nemec kvalitne returnoval, mal navrch v dlhších výmenách. O osude druhého dejstva rozhodol Zverevov brejk za stavu 4:4. V desiatom geme premenil víťaz Masters z roku 2018 hneď prvý mečbal.

Hurkacz tak padol aj v treťom zápase v Turíne. Zverev v sobotňajšom semifinále nastúpi proti Djokovičovi.

Šuaj Pcheng Čítajte viac Som v poriadku, napísala vraj čínska hviezda. Strach šéfa WTA vzrástol

"Proti Hubertovi to bol psychicky náročný zápas. Potreboval som zvíťaziť a musel som byť od začiatku maximálne koncentrovaný. Teší ma, že som to zvládol v dvoch setoch. Vždy je čo zlepšovať.

Rozdiely medzi špičkovými hráčmi sú minimálne a rozhodujú detaily. Proti Novakovi som hral v tomto roku na všetkých veľkých hardových turnajoch – na Australian Open, na olympiáde v Tokiu i na US Open.

Filip Polášek, Ivan Dodig Čítajte viac Boj Poláška s Dodigom o semifinále sme sledovali ONLINE

Myslím, že to bude kvalitný zápas, ktorý prinesie zábavu pre divákov," uviedol Zverev pre oficiálnu webovú stránku turnaja.

Turnaj majstrov v Turíne:

červená skupina
Daniil Medvedev (Rus.-2) – Jannik Sinner (Tal.) 6:0, 6:7 (5), 7:6 (8), Alexander Zverev (Nem.-3) – Hubert Hurkacz (Poľ.-7) 6:2, 6:4

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Turnaj majstrov #Alexander Zverev #Daniil Medvedev #Hubert Hurkacz