Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prečítala som si o sebe veľa zlého. Neprajníci však nenosia moje topánky

Zavolajte jej o 10.30. Vtedy už bude mať po tréningu. Taký bol odkaz od otca Viktórie Kužmovej (23). Slovenská tenistka nezaháľala ani dva dni po návrate z Prahy, kde na Pohári Billie Jean Kingovej zažiarila výbornými výkonmi i výsledkami.

05.11.2021 15:35
Viktória Kužmová Foto: ,
Viktória Kužmová.
debata (3)

„Po súbojoch v slovenských farbách sa minimálne týždeň dávam do poriadku. Z toľkej únavy občas aj ochoriem,“ vraví košická rodáčka.

Čo všetko ste dnes už stihli?

Ešte nie som vo svojom tradičnom móde. Chystám sa však do Linzu, kde sa pokúsim zapísať na turnaj. Zatiaľ som mimo kvalifikačnej pozície. Do štvrtej je prezentácia. Ak by sa mi to nepodarilo, zostanem v Rakúsku aspoň na štvorhru.

Za sebou však máte tréning. Trval tradične dve hodiny?

Nie, bola som na kurte len hodinku. Ďalšiu si pridám v Linzi. Navyše, ak by som sa predsa len dostala do kvalifikácie, hrala by som v sobotu zápas. Je to rovnaký povrch, ako bol v Prahe i Moskve, čiže sa nebudem musieť prispôsobovať.

Viktória Kužmová Čítajte viac Slovenky dosiahli historické víťazstvo. No už nepostúpia

Zdá sa, že váš program je nabitý. Vediete si diár?

Ani nie. Tri, štyri turnaje vopred, sa dohadujeme, kam pôjdem hrať. Málokedy čakáme do poslednej chvíle. Rovnako to funguje s tréningami. Viem, kedy ma bude čakať herná a kedy kondičná príprava.

Novinári občas ráno s nechuťou otvárajú notebook. Ako ste na tom vy, keď beriete do rúk tenisovú raketu?

Beriem to ako svoju prácu. So skorými ránami problém nemám, chodím totiž skoro spať.

Ako ste potom zvládali neskoré večerné zápasy v Prahe, kde sa hralo aj do polnoci?

Ťažko. Musela som si zvyknúť. Tréningy pred Pohárom Billie Jean Kingovej sme mali naplánované tak, že sme ich končili až okolo ôsmej večer. Nebolo to pre mňa ľahké, okolo pol desiatej už zväčša spím.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vikuš Kužmová (@vikikuzmova)

V Prahe ste však odohrali vynikajúce zápasy. Prekvapili ste aj seba?

Podstatné je, že rada hrám za Slovensko. Dodáva mi to oveľa väčšiu silu a energiu. Verila som, že odohrám dobré zápasy. Netušila som, či vyhrám alebo prehrám, chcela som len hrať dobre. Verím, že tieto výkony ma naštartujú aj do ďalších mesiacov.

Po stretnutí s USA ste povedali peknú vetu: Milujem hrať za Slovensko. Prečo vám reprezentačný dres chutí viac?

Mám to v sebe zakorenené zrejme ešte od čias, keď som aj Terkou Mihalíkovou hrala za Slovensko v kategóriách do 12, 14 a 18 rokov. Boli sme skvelý tím, veľké kamarátky. To nám zostalo. Aj vďaka tomu som si vytvorila veľmi silný vzťah k tímovým súťažiam.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Kužmová #Pohár Billie Jean Kingovej