Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič otvorene: Médiá šíria propagandu, ktorá vyhovuje elite

Záver tenisovej sezóny sa blíži. Mužská elita si to momentálne rozdáva na prestížnom turnaji Masters v Paríži. Vo francúzskej metropole, samozrejme, nechýba ani Novak Djokovič.

03.11.2021 09:00
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (98)

Svetová jednotka postúpila v utorok neskoro večer do 3. kola, keď si v trojsetovej bitke poradila s Maďarom Mártonom Fucsovicsom (6:2, 4:6, 6:3).

Na kurty sa vrátila po prvý raz od 12. septembra, keď vo finále US Open prehrala s Daniilom Medvedevom. A hneď na seba pútala pozornosť.

„Rád by som dohral túto sezónu ako číslo jedna. Myslím, že mám na to celkom dobrú príležitosť,“ uviedol belehradský rodák.

Tenisové hviezdy po rokoch... Spoznali by ste ich? Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
25, či 30 rokov je veľa aj málo. V živote...

A to bolo z jeho úst po športovej stránke hádam všetko. Potom už prišla reč na iné témy

Djokovič s novinármi debatoval napríklad o médiách. A ich sile.

„Nie, nečítam noviny. Žiadne aplikácie, ani tlačené vydania. Správy nepozerám už niekoľko rokov,“ rozhovoril sa dvadsaťnásobný grandslamový šampión.

"Keďže však fungujem na sociálnych sieťach, dostávam sa, samozrejme, ku všetkým informáciám. Nemôžem sa predsa tváriť, že sa ma nič netýka.

Som človek s emóciami. Záleží mi na obhajovaní skutočných hodnôt, spravodlivosti, pravdy," dodal Djokovič.

Novak Djokovič Čítajte viac Nechcem byť súčasťou tejto špiny. A viete čo? Aj tak moje slová prekrútia

A pokračoval…

„Áno, aj ja sa mýlim. No neznášam, keď sa šíria lži. Som na to zvyknutý zo svetových i domácich médií,“ oprel sa Djokovič do súčasnej žurnalistiky.

„Slobody v nej je čoraz menej. Informačný systém sa vydal smerom, ktorý už nemá správne základy. Vytvára sa akási propaganda. Tá vyhovuje elite, určitej skupine ľudí. Ani to mi však nezabráni obhajovať veci, ktoré považujem za správne,“ uzavrela háklivú tému 34-ročná legenda.

© Autorské práva vyhradené

98 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič