Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bravó! Polášek s Peersom si poradili aj s Rusmi a slávia trofej z Indian Wells

Ďalší skvelý deň pre slovenský tenis. Opäť na širokom deblovom dvorci. Slovensko-austrálsky pár Filip Polášek - John Peers sa teší z prvého veľkého víťazstva.

17.10.2021 06:42 , aktualizované: 09:58
Filip Polášek Foto: ,
Filip Polášek (vpravo) a John Peers s trofejou po triumfe vo finále turnaja v Indian Wells.
debata (6)

Na turnaji v Indian Wells, ktorý je z kategórie Masters 1000 a neoficiálne nesie aj označenie piaty grandslam v sezóne, zvládol aj poslednú náročnú prekážku.

Vo finále zdolal ruskú dvojicu pozostávajúcu z elitných singlistov – Andreja Rubľova s Aslanom Karacevom 6:3, 7:6 (5).

Američania by boli povedali, že dvojica Polášek – Peers „is on fire“. Spolu ťahá výnimočnú sériu. Ich štatistika od začiatku US Open je šestnásť výhier a iba dve prehry.

Vo Flushing Meadows sa prebojovali do semifinále, na nedávnom turnaji v San Diegu skončili vo finále a kalifornské dobrodružstvo napokon zakončili triumfom v Indian Wells.

Filip Polášek so 16. titulom, prvým po boku Peersa Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Filip Polášek (vľavo) a John Peers vo finále...

"Celé dva týždne sme predvádzali neuveriteľné výkony. Na ceste za titulom sme zdolali svetové jednotky Paviča s Mektičom, ktoré sa v sezóne javia ako nezdolateľné.

Vo finále to zasa boli dvaja singlisti z najlepšej dvadsiatky – tenisti, ktorí hrajú najrýchlejšie na okruhu. Vážim si, že sme to všetko zvládli. Užil som si to," povedal pár hodín po zápase pre Pravdu 36-ročný rodák zo Zvolena.

Slovensko-austrálska dvojica sa dala dohromady hneď po olympiáde v Tokiu. Stalo sa to po tom, ako sa Polášek rozišiel s Ivanom Dodigom. Na popud Chorváta.

Paradoxne, v semifinále Indian Wells na seba prvýkrát narazili ako súperi. Duel mal pikantnú príchuť, no Polášek tvrdí, že to bol zápas ako každý iný.

S Dodigom sa vraj dohodli, že ak im to rebríčkové postavenie dovolí, zahrajú si spolu ešte na Turnaji majstrov v Londýne. V tejto chvíli tomu nič nebráni.

Poláškova prítomnosť je však spojená s Austrálčanom Peersom.

„Samozrejme, riešili sme aj budúcnosť. Zostaneme spolu aj v nasledujúcej sezóne. Bavili sme sa o tom už po US Open a myslím si, že naše výsledky nám dávajú za pravdu. Verím, že táto spolupráca bude dlhá a prinesie aj ďalšie úspechy,“ potvrdil.

Filip Polášek a John Peers po poslednej... Foto: SITA/AP, Mark J. Terrill
Filip Polášek Filip Polášek a John Peers po poslednej loptičke v deblovom finále turnaja v Indian Wells.

Slovenský tenista nechce hodnotiť aktuálnu formu ako životnú. Vraví, že na takéto súdy bude čas až po kariére.

"Aj na začiatku roka som sa cítil skvele, hoci potom na antuke to už nebolo ono. Teraz s Johnom však opäť predvádzame skvelý tenis. Predovšetkým ma teší, že som zdravý.

Vyhrať Masters je vždy ťažké, predsa len, sú tu len top tímy, v každom zápase treba ísť naplno. Vážim si tento úspech a som naň hrdý," doplnil.

Habšudová, Grafová Čítajte viac Čas nezastavíš. Takto vyzerajú veľké tenisové hviezdy po štvrťstoročí

Polášek v pondelok v deblovom rebríčku ATP poskočí o jedno miesto a bude deviaty, Peers až o desať a k elite sa priblíži na dostrel. Bude trinásty.

Zaujímavé vyvrcholenie prinesie aj singlový turnaj mužov. Po tom, ako na ňom neštartovali najväčšie esá – Novak Djokovič, Rafael Nadal ani Roger Federer, v dejisku neuspeli ani mladšie hviezdy.

Postupne sa s podujatím rozlúčili Daniil Medvedev, Alexander Zverev či Stefanos Tsitsipas. Na nočné finále tak prekvapujúco nastúpia Gruzínec Nikoloz Basilašvili a Brit Cameron Norrie.

Muži – štvorhra – finále:

Filip POLÁŠEK, John Peers (SR/Aus.-7) – Aslan Karacev, Andrej Rubľov (Rus.) 6:3, 7:6 (5)

Filip Polášek v sezóne 2021
Antalya Dodig finále
Australian Open Dodig víťaz
Dauha Dodig 1. kolo
Dubaj Dodig semifinále
Miami Dodig semifinále
Monako Dodig 1. kolo
Madrid Dodig štvrťfinále
Rím Dodig osemfinále
Roland Garros Dodig 1. kolo
Halle Dodig osemfinále
Wimbledon Dodig 2. kolo
Washington Peers 1. kolo
Toronto Peers 1. kolo
Cincinnati Peers osemfinále
US Open Peers semifinále
San Diego Peers finále
Indian Wells Peers víťaz

Turnaj, partner, výsledok.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek #Indian Wells #John Peers