Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svetová osmička sa ešte nezaočkovala. Čaká na vakcínu, ktorá má byť veľmi účinná

Rakúsky tenista Dominic Thiem po zranení zápästia prvýkrát od 22. júna ľahko trénoval, ale poriadne bude môcť do loptičky udierať až začiatkom novembra.

12.10.2021 14:37
debata (1)
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominic Thiem (@domithiem)

Ďalšou nemenej podstatnou informáciou je fakt, že víťaz US Open 2020 sa rozhodol nechať sa zaočkovať proti koronavírusu.

Chce to urobiť do konca novembra, keďže je to jedna z podmienok účasti na Australian Open 2022.

Dvadsaťosemročný hráč s výstavným jednoručným bekhendom zatiaľ nemá jasno, ktorú vakcínu uprednostní.

Peking, koronavírus Čítajte viac Vakcína alebo zamknutý 21 dní. Športovci (ne)majú na výber

"Zatiaľ nie som očkovaný. Chcem si počkať na americkú látku Novavax, pretože som od svojho lekára počul, že by mala byť skutočne veľmi účinná,“ vysvetlil Thiem pre rakúske médiá, cituje ho aj portál ORF.

Čo sa týka budúcoročnej edície Australian Open, jej organizátori si vyhradili právo privítať len tenistov, ktorí budú kompletne zaočkovaní do 26. novembra 2021.

A s tým môže mať Thiem problém, lebo vakcína Novavax nemusí byť dovtedy medzinárodne schválená.

„Ak sa nepodarí schváliť ju v dostatočnom predstihu, nechám sa zaočkovať niečím iným,“ dodal Thiem.

Holandsko Rotterdam tenis ATP dvojhra štvrťfinále Čítajte viac Elitný tenista ľutuje očkovanie: Mám veľa problémov, nemôžem trénovať ani hrať

Thiem počas svojej nútenej pauzy od tenisu klesol z piatej na ôsmu priečku rebríčka ATP a vynechal slávny Wimbledon, US Open, ale aj olympijský turnaj v Tokiu.

Aktuálne absentuje na prestížnom podujatí série ATP Masters 1000 v Indian Wells v Kalifornii. Rakúšan tvrdí, že zatiaľ mu chýba potrebný úderový cit, keďže raketu nedržal v ruke osem týždňov.

Jair Bolsonaro Čítajte viac Bez milosti. Brazílsky prezident chcel ísť na futbal, nepustili ho. Nie je očkovaný

Ak októbrové kontroly u belgického lekára Frederika Verstrekena dopadnú dobre, v prvým novembrový týždeň začne s poriadnym tréningom.

V polovici decembra má v pláne zúčastniť sa na tradičnom exhibičnom turnaji v Abú Zabí v SAE, kde sa pravidelne stretáva svetová špička pred novou sezónou.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominic Thiem #koronavírus