Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Elitný tenista ľutuje očkovanie: Mám veľa problémov, nemôžem trénovať ani hrať

Hviezdny francúzsky tenista Jérémy Chardy podľa svojich slov chcel urobiť správnu vec a dal sa zaočkovať proti covidu, no napokon toto rozhodnutie ľutuje. Ako povedal agentúre AFP, odvtedy nemôže trénovať a, pochopiteľne, ani hrať.

28.09.2021 06:55
Holandsko Rotterdam tenis ATP dvojhra štvrťfinále Foto: ,
Jeremy Chardy na archívnej snímke.
debata (97)

Aj keď očkovanie nie je na profiokruhu povinné, Chardy sa preň rozhodol, odôvodnil to i „spoločným dobrom pre ľudstvo“.

Niekdajšia dvadsiaty piaty hráč sveta (v aktuálnom vydaní rebríčka ATP je 73.) sa dal zaočkovať medzi olympiádou v Tokiu, kde ho vo štvrťfinále vyradil neskorší zlatý medailista Alexander Zverev, a US Open (prehral v 1. kole s Matteom Berrettinim).

Greg van Avermaet Čítajte viac Saganov životný súper sa veľmi trápi a má jediné vysvetlenie: Vakcína!

„Odkedy som dostal vakcínu, mám problém. Mám veľa problémov. V dôsledku toho nemôžem trénovať a hrať,“ cituje víťaza Davis Cupu 2017 aj portál tennisworldusa­.org. Tridsaťštyriročný rodák z Pau problémy bližšie nešpecifikoval.

„Niektorí ľudia mali podobné vedľajšie účinky, ale ich trvanie bolo veľmi odlišné,“ dodal a za problém považuje aj to, že sa tento krok nedá vráť späť.

USA Cincinnati šport tenis dvojhra 1/8 Tsitsipas Čítajte viac Antivaxer a podvodník. Na Tsitsipasa sa valí kritika z každej strany

Pre komplikácie spojené s vakcínou proti COVID-19 ukončil aktuálnu sezónu. Netuší, kedy sa bude môcť vrátiť na súťažné kurty.

„Je to ťažké, pretože neviem, ako dlho to bude trvať. Teraz sa moja sezóna zastavila a neviem, kedy znova začnem,“ povzdychol si.

"Neviem, čo mám robiť. Vo februári bude mať 35 rokov, takže som teraz možno aj trochu negativistický, ale toto je prvýkrát, čo som pomyslel na to, že budúca sezóna môže byť mojou poslednou.

Rozmýšľam o tom. Je to ťažké, pretože som si to chcel užiť a hrať dlhšie," dodal.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jeremy Chardy (@jimchardy)

Grék Stefanos Tsitsipas nedávno vyhlásil, že sa dá zaočkovať až vtedy, keď to bude povinné pre účasť na turnajoch ATP.

Srb Novak Djokovič v apríli uviedol, že verí, že očkovanie proti covidu nebude pre hráčov povinné, aby mohli štartovať na turnajoch.

Novak Djokovič Čítajte viac Zabával si sa, keď sa ľudia báli o život. Kyrgios naložil Djokovičovi

Svetová jednotka zorganizovala vlani exhibičné turnaje na Balkáne, kde sa koronavírus rozmohol medzi hráčmi. Nakazila sa aj hrajúca legenda z Belehradu.

Naopak Roger Federer, Rafael Nadal či Andy Murray sú zástancami očkovania. Verejne vyzvali športovcov, aby ho podstúpili a pomohli vrátiť život do „normálnych koľají“.

„Rozumiem, že sa u ľudí občas objavia aj vedľajšie príznaky, no tie nie sú nič oproti vírusu,“ uviedol pred časom Nadal.

97 debata chyba
Viac na túto tému: #Jeremy Chardy #koronavírus