Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Gombinátora by som si nezvykol. Pili sme s mierou

Bol hviezdou stretnutia proti Čile. Vyhral oba zápasy, ten druhý s - na slovenské pomery - veľkou tenisovou hviezdou. Norbert Gombos (31) vyškolil Cristiana Garina (17. v rebríčku ATP) 6:0, 6:1 a posunul Slovensko do boja o finále Davisovho pohára.

20.09.2021 12:00
Norbert Gombos Foto: ,
Norbert Gombos počas zápasu proti Čilanovi Cristianovi Garinovi.
debata (1)

Keď ste sa v sobotu ráno zobudili, tušili ste, že to bude váš deň?

To nie, ale pripravený som bol. Celkovo som sa cítil skvele, aj na tréningoch som podával výborné výkony. Každý deň. Dodalo mi to sebavedomie.

Aj vaši spoluhráči z tímu tvrdia, že „Gombi je v tréningu nezdolateľný“. Znamená to, že to bol výkon v tréningovom móde?

Veru, Martin Kližan mal z toho vždy zábavu. Konečne som to premietol aj do zápasu. Veľa vecí mi fungovalo už v piatok proti Jarrymu, v sobotu som to proti Garinovi ešte vyšperkoval.

Norbert Gombos Čítajte viac Gombos vyprášil favorita, dovolil mu jediný gem. Slovensko zdolalo Čile

Spomínate si, kedy naposledy ste sa na kurte cítili tak dobre?

Asi v Marbelle, kde som hral štvrťfinále ATP. Avšak takto hladko a predovšetkým takého skvelého hráča som nikdy predtým nezdolal. Možno Belgičana Goffina, ale vtedy to bolo tesnejšie. Proti Garinovi prakticky bezchybné.

Ján Krošlák na Facebooku uviedol, že kedysi hrával v NTC Dominátor, teraz Gombinátor. Prijali by ste takúto prezývku?

(smiech) Znie to smiešne, všakže? Asi by som si už nezvykol. Nikto ma takto nevolá. „Gombi“ mi stačí.

Dokážete sa v tímovej súťaži vyhecovať ešte viac ako počas bežného turnaja?

Hral som za tím i za Slovensko. V Davisovom pohári azda cítim niečo silnejšie – blízko sú spoluhráči a kamaráti, ktorí povzbudzujú, na lavičke zasa môj tréner. Motiváciu však mám na každom turnaji. Možno mi uplynulý víkend trošku otvoril oči – keď sa sústredím v tréningu na správne veci, v zápase sa to odzrkadlí.

Keď hráč vedie 6:0, 5:0, nie je mu ľúto súpera?

Ani nie. Vôbec. Davisov pohár je súťaž, kde sa to pokojne môže otočiť. Napokon, stalo sa to už. Keď raz hráte dobre a súperovi dávate poriadne zabrať, netreba poľaviť. Bol by to zbytočný hazard.

USA Tenis US Open ženy 1.kolo Gombos Čítajte viac Facka či studená sprcha. Čilské média nešetrili Garina po debakli s Gombosom

Čo pre vás triumf nad 17. hráčom sveta znamená?

Nepodarí sa mi to každý deň. Pre mňa to je obrovská satisfakcia a impulz. Potvrdil som si, že keď hrám dobrý tenis, potrápim hocikoho. A tiež dokázal, že ešte nepatrím do starého železa.

Bude sa vám na najbližší turnaj cestovať ľahšie?

Najbližší týždeň zostanem doma, aspoň si užijem rodinu. Potom ma čaká séria challengerových turnajov vo Francúzsku, letieť cez pol zemegule kvôli kvalifikácii na Indian Wells sa mi nechcelo.

Ako ste oslávili veľké víťazstvo?

Tak, ako sa patrí (úsmev). Dali sme si výbornú večeru a potom sme sa presunuli do mesta, kde sme trošku popíjali. Ale všetko s mierou. Bola to fantastická noc.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Davisov pohár #Norbert Gombos #slovenskí tenisti