Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

New York uvidí finále tínedžeriek. Raducanuová vyzve Fernandezovú

Osemnásťročná britská tenistka Emma Raducanuová sa stala prvou kvalifikantkou, ktorá si zahrá grandslamové finále.

10.09.2021 07:20
APTOPIX US Open Tennis Raducanu Foto: ,
Britka Emma Raducanuová sa teší z postupu do finále US Open.
debata (11)

V semifinále ženskej dvojhry na US Open zdolala Mariu Sakkariovú z Grécka 6:1 a 6:4.

V boji o titul si zahrá proti 19-ročnej Leylah Fernandezovej z Kanady, ktorá vyradila dvojku podujatia Arinu Sobolenkovú z Bieloruska po trojsetovej bitke 7:6 (3), 4:6 a 6:4.

Raducanuová hrá len na svojom druhom grandslame, vo svetovom rebríčku je na 150. mieste. V New Yorku vyhrala už deväť zápasov, všetky bez straty setu. Dostať sa z kvalifikácie až do grandslamového finále sa pred ňou ešte žiadnej hráčke ani hráčovi nepodarilo.

filip polášek, john peers Čítajte viac Bitka ako hrom. Polášek po nej končí pred bránami finále

Vo štvrťfinále eliminovala olympijskú víťazku Belindu Benčičovú zo Švajčiarska a darilo sa jej aj v semifinále. Proti sedemnástej nasadenej súperke odvrátila sedem brejkbalov, súperke vzala podanie trikrát a urobila len 17 nevynútených chýb.

Raducanuová sa stala najmladšou finalistkou na grandslame od roku 2004, keď Ruska Maria Šarapovová vyhrala vo veku 17 rokov Wimbledon. Finále medzi dvoma tínedžerkami bude prvé od roku 1999, keď vo finále US Open zdolala 17-ročná Serena Willmasová 18-ročnú Martinu Hingisovú.

Fernandezová na ceste do finále vyradila obhajkyňu titulu Naomi Osakovú z Japonska, víťazku z roku 2016 Angelique Kerberovú a vo štvrťfinále aj nasadenú päťku Jelinu Svitolinovú.

Kanadská ľaváčka ustála dôležité momenty, v koncovke prvého setu odvrátila setbal a uspela v tajbrejku. V druhom sete síce dominovala Bieloruska, ktorá v deviatej hre prelomila súperke servis.

V rozhodujúcom sete Fernandezová odskočila na 4:2, potom ale hneď prišla o podanie. Za stavu 5:4 pre Kanaďanku Sobolenková urobila dve dvojchyby a neustála mečbal súperky.

Ženy – dvojhra – semifinále: Leylah Fernandezová (Kan.) – Arina Sobolenková (Biel.-2) 7:6 (3), 4:6, 6:4, Emma Raducanuová (V.Brit.) – Maria Sakkariová (Gr.-17) 6:1, 6:4


SÚŤAŽ: Vyhrajte lístky na zápas Slovan - Lincoln

slovan futbal

Na futbalistov Slovana čaká druhý domáci zápas v Konferenčnej lige. Vyhrajte lístky a buďte pri tom naživo.

Po prehre v domácom stretnutí s FC Kodaň a cennej remíze na ihrisku PAOK-u Solún si slovenský majster zmeria sily s gibraltárskym Lincolnom Red Imps.

Duel sa na Tehelnom poli uskutoční vo štvrtok 21. októbra o 21.00. Ak belasí zvíťazia, priblížia sa k postupu zo skupiny.

Ak chcete vidieť priamo z tribúny, či sa im to podarí, zapojte sa do našej súťaže a odpovedzte na jednoduchú otázku. 4 z vás získajú po dve vstupenky na zápas Slovan vs. Lincoln. V hre sú 2× 2 vstupenky na A tribúnu a 2× 2 vstupenky na B tribúnu.

Súťažná otázka:

Koľko bodov dosiaľ nazbierali futbalisti Slovana v Konferenčnej li­ge?

  1. ani jeden
  2. jeden
  3. tri

Odpoveď zašlite formou SMS na číslo 6667 v tvare: Pravda (medzera) správna odpoveď A, B alebo C (medzera) vaše meno a priezvisko. Súťaž končí v nedeľu 19. októbra o 23:59. Lístky pre výhercov budú k dispozícii na recepcii vydavateľstva OUR MEDIA SR na Trnavskej ceste 39/A v Bratislave. Výhercu budeme kontaktovať telefonicky a jeho meno zverejníme v tejto súťaži. Cena spätnej SMS je 1,00 € s DPH. Službu technicky zabezpečuje A SMS, s. r. o.

Súťaž bola ukončená. Výhercov budeme kontaktovať.
11 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Emma Raducanuová #US Open 2021