Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bitka ako hrom. Polášek po nej končí pred bránami finále

Slovensko-austrálsky pár Filip Polášek, John Peers si nezahrá na US Open o trofej. Novozložená dvojica prehrala v semifinále záverečného grandslamu sezóny s britsko-brazílskym párom Jamie Murray, Bruno Soares v troch setoch 3:6, 6:3, 4:6.

09.09.2021 21:28 , aktualizované: 21:40
filip polášek, john peers Foto:
Filip Polášek (vľavo) a John Peers počas semifinále US Open s Jamiem Murraym a Brunom Soaresom.
debata (4)

Súpermi newyorských šampiónov z roku 2016 vo finále budú v piatok o 18.00 h štvorky „pavúka“ – Američan Rajeev Ram a Brit Joe Salisbury.

Polášek nevyužil šancu zabojovať o druhý grandslamový titul. Vo februári triumfoval po boku Chorváta Ivana Dodiga na Australian Open v Melbourne po víťazstve nad Ramom a Salisburym.

Po Wimbledone sa s Dodigom rozišli a Polášek si našiel nového deblového partnera, s ktorým postúpil do grandslamovébo finále už pri štvrtom spoločnom turnajovom vystúpení.

Poláškovi s Peersom nevyšiel úvod stretnutia, keď slovenský deblový špecialista za stavu 1:1 po dvojchybe prišiel o servis.

Filip Polášek Čítajte viac Fantázia. Polášek s Peersom sú už v semifinále US Open

Za stavu 5:3 Murray so Soaresom opäť súperov brejkli pri podaní Peersa a prvý set sa stal ich korisťou. Britsko-brazílsky tandem bol na servise suverénny a výborne returnoval.

V druhom dejstve však prevzali taktovku zápasu Polášek s Peersom. V treťom i ôsmom geme zobrali súperom podanie a vynútili si tretí set.

Polášek sa chytil na returne a bol najlepší hráč na kurte. V rozhodujúcom sete však v Tildenovom geme za stavu 3:3 stratil podanie a Murray so Soaresom už dotiahli zápas do úspešného konca.

"Bol to veľmi ťažký zápas. Polášek s Peersom sú veľmi nebezpeční, čo potvrdili v druhom sete, v ktorom sa rozohrali k výbornému výkonu.

V treťom dejstve to bolo o pár loptičkách. Veľmi ma teší, že sa nám po obnovení spolupráce s Brunom takto darí," uviedol v prvom pozápasovom interview brat Andyho Murrayho – trojnásobného grandslamového šampióna v singli.

Muži – štvorhra -semifinále:
Jamie Murray, Bruno Soares (V. Brit./Braz.-7) – Jphn Peers, Filip POLÁŠEK (Austr./SR-8) 6:3, 3:6, 6:4

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek #John Peers #US Open 2021