Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrat slovensko-austrálskeho dua. Polášek si na US Open vyrovnal maximum

Slovenský tenista Filip Polášek postúpil už do štvrťfinále štvorhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku, čím si vyrovnal osobné maximum na tomto podujatí.

07.09.2021 07:32 , aktualizované: 10:18
Japonsko OH2020 SR Tenis muži štvorhra 1.kolo... Foto: ,
Filip Polášek na archívnej snímke.
debata

Po boku Austrálčana Johna Peersa ako nasadené osmičky v osemfinále zdolali holandské duo Wesley Koolhof a Jean-Julien Rojer 4:6, 6:3, 6:4.

Polášek a Peers sa zaskveli 38 víťaznými údermi a využili dve príležitosti na brejk. Súpermi Poláška a Peersa v boji o postup do semifinále budú v utorok približne po 21.00 h SELČ turnajové trojky z Francúzska Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut.

USA Tenis US Open muži dvojhra osemfinále Čítajte viac Djokovič prehral prvý set 1:6, potom dvadsiatnika sfúkol. V osmičke dve Češky

Tridsaťšesťročný Polášek hrá v deblovej súťaži na US Open po deviaty raz. Jeho maximum bolo až doteraz štvrťfinále z roku 2012, vybojoval si ho spoločne s Rakúšanom Julianom Knowlem.

Aktuálne hrá s Peersom, čo je ich prvý spoločný grandslamový turnaj. Polášek predtým dva roky úspešne reštartoval kariéru po boku Chorváta Ivana Dodiga, s ktorým v úvode aktuálnej sezóny triumfovali na Australian Open. Na konci júla však oznámili pracovný rozchod.

Botic Van De Zandschulp Čítajte viac Vyradí aj ruskú hviezdu? Štvrťfinále US Open si zahrá tretíkrát kvalifikant

V pondelok sa na US Open predstavili aj traja slovenskí juniori v 1. kole dvojhry a ani jeden z nich neuspel. Medzi chlapcami Peter Benjamín Privara prehral s Francúzom Maxom Westphalom 4:6, 3:6.

Medzi dievčatami Bianca Behúlová podľahla Američanke Elizabeth Colemanovej 2:6, 6:2, 3:6 a Radka Zelníčková nestačila na ďalšiu Američanku Reese Brantmeierovú 3:6, 1:6.

V utorok sa Behúlová aj Zelníčková predstavia v 1. kole štvorhry po boku zahraničných hráčok.

Muži – štvorhra – osemfinále:

Filip POLÁŠEK, John Peers (SR/Austr.-8) – Wesley Koolhof, Jean-Julien Rojer (Hol.-10) 4:6, 6:3, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek #John Peers