Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj s potrebnou dávkou šťastia. Bencicová postúpila do štvrťfinále

Švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová sa prebojovala do štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

06.09.2021 20:40
USA New York tenis šport Benčičová dvojhra ženy... Foto: ,
Belinda Benčičová oslavuje postup do štvrťfinále US Open 2021.
debata (2)

V osemfinále vyradila ako nasadená jedenástka sedmičku „pavúka“ Poľku Igu Swiatekovú 7:6 (12), 6:3.

V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazke súboja medzi domácou Američankou Shelby Rogersovou a Britkou Emmou Raducanuovou.

Bencicovej vyšiel úvod zápasu so Swiatekovou, keď hneď v úvodnom geme prelomila podanie vlaňajšej šampiónky Roland Garros a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Za stavu 5:4 išla podávať na víťazstvo v sete, no po dvojchybe prišla o servis a rozhodnutie padlo až v tajbrejku.

Ten priniesol veľkú drámu. Bencicová prehrávala 2:5, no otočila nepriaznivý vývoj a v koncovke napokon slávila úspech. Prvý set trval 84 minút.

V druhom dejstve Švajčiarka rýchlo odskočila Poľke na 4:1 a zabezpečila si postup medzi elitnú osmičku.

"V prvom sete to bolo veľmi vyrovnané, tajbrejk je aj o šťastí. V druhom dejstve som sa už cítila uvoľnene. Ďakujem fanúšikom za podporu, atmosféra bola výborná.

Som rada, že som súperke odplatila hladkú finálovú prehru z finále turnaja WTA v Adelaide a že som to zvládla v dvoch setoch.

V ženskom tenise je každý zápas iný, v uplynulých mesiacoch som veľmi zlepšila svoju hru," uviedla v prvom pozápasovom rozhovore olympijská víťazka vo dvojhre z OH 2020 v Tokiu.

Ženy – dvojhra – osemfinále
Belinda Bencicová (Švajč.-11) – Iga Swiateková (Poľ.-7) 7:6 (12), 6:3

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do štvrťfinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

V osemfinále ako nasadená štvorka zdolal trinástku „pavúka“ Taliana Jannika Sinnera 6:4, 6:4, 7:6 (7). V dueli o semifinále nastúpi proti víťazovi súboja medzi domácim Američanom Reillym Opelkom a Juhoafričanom Lloydom Harrisom.

Zverev v prvých dvoch setoch raz zobral Sinnerovi podanie a pri vlastnom servise bol stopercentný, keď dokázal odvrátiť všetky brejkbaly. Vlaňajší newyorský finalista vedel v dôležitých momentoch súpera zatlačiť, jeho veľkými zbraňami boli forhend i bekhend po čiare.

V treťom dejstve Sinner otočil z 2:4 na 5:4, v dvanástom geme však nevyužil dva setbaly, v tajbrejku ďalšie tri a v koncovke napokon slávil úspech Zverev.

Muži – dvojhra – osemfinále
Alexander Zverev (Nem.-4) – Jannik Sinner (Tal.-13) 6:4, 6:4, 7:6 (7)

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #US Open 2021