Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V singli už bez Slováka. Kvalifikant Molčan padol, ale s premiérou je spokojný

Slovenský tenista Alex Molčan neuspel v 3. kole dvojhry na US Open. Grandslamový debutant podľahol v pozícii kvalifikanta turnajovej jedenástke Argentinčanovi Diegovi Sebastianovi Schwartzmanovi 4:6, 3:6, 3:6. Napriek prehre dosiahol významný míľnik.

04.09.2021 06:06
Alex Molčan Foto: ,
Alex Molčan počas zápasu 3. kola US Open proti Diegovi Schwartzmanovi.
debata (1)

Hneď pri premiére v hlavnej súťaži na niektorom z podujatí veľkej štvorky postúpil medzi elitnú tridsaťdvojku.

V onlajn vydaní svetového rebríčka figuruje na 116. mieste, čo je jeho nové kariérové maximum. Finalista turnaja ATP v Belehrade si z Flushing Meadows odnáša prémiu 180.000 USD pred zdanením.

Molčan v úvodnom geme čistou hrou stratil vlastné podanie, hneď vzápätí však kontroval rebrejkom a v prvom sete držal s favoritom krok. V koncovka však slávil úspech Schwartzman, ktorý za stavu 4:4 po druhý raz v zápase zobral Molčanovi servis.

Argentínčan robil v dlhých výmenách menej nevynútených chýb, vedel zmeniť rytmus hry a pomôcť si kvalitným forhendom.

Na začiatku druhého dejstva viedol Molčan 2:1, Schwartzman však potom získal štyri gemy za sebou. Molčan síce pri podaní súpera znížil na 3:5, no následne opäť prišiel o podanie.

V treťom sete Schwartzman vďaka brejku v ôsmom geme odskočil Molčanovi na 5:3 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Po stopvoleji premenil vlaňajší semifinalista Roland Garros prvý mečbal. Slovenský tenis tak prišiel na US Open aj o svoje posledné želiezko v singli.

Carlos Alcaraz Čítajte viac Senzácie v New Yorku! Tínedžeri vyradili Tsitsipasa aj obhajkyňu Osakovú

Molčan po zápase priznal, že Schwartzman bol tvrdý oriešok.

"Dnes to bol veľmi náročný zápas. Diego hral takmer bezchybne, veľmi dobre sa na kurte pohyboval. Ak som mu dal šancu, tak hneď to využil. Ja som dnes robil viac chýb, ale samozrejme to bolo spôsobené aj tým, že on hral veľmi solídne.

Mal dobrú dĺžku a presnosť úderov. Ja som sa až moc snažil niečo vymyslieť. V každom prípade som s celkovým vystúpením na tohtoročnom US Open veľmi spokojný.

Odnášam si z New Yorku iba pozitíva a budem pracovať na sebe, aby som bol lepší," uviedol zverenec trénera Ladislava Simona.

USA šport tenis US Open muži dvojhra 2. kolo Čítajte viac Drzý fanúšik testoval Djokovičove nervy. Kvitová vyradila Plíškovú

Muži – dvojhra – 3. kolo:

Diego Sebastian Schwartzman (Arg.-11) – Alex MOLČAN (SR) 6:4, 6:3, 6:3

1 debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Alex Molčan #Diego Schwartzman