Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ešte jeden grandslam pre Djokoviča a dosť? Neprekvapilo by ma to

Mats Willander je bývalý skvelý tenista, sedemnásobný grandslamový víťaz, niekdajšia svetová jednotka, ktorá dnes sprevádza divákov Eurosportu tenisovým dianím. Veľmi dobre sa počúva a jeho názory neraz vyrazia dych.

30.08.2021 13:16
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (8)

Tak ako mnoho jeho kolegov, aj on obdivuje Novaka Djokoviča a najbližšie dva týždne bude sledovať jeho púť za kalendárnym grandslamom. A 21. veľkou trofejou v kariére, ktorou by sa odpútal od veľkých rivalov – Rogera Federera a Rafaela Nadala.

Srbský šampión tento rok ovládol Australian Open, Roland Garros i Wimbledon. Ak by vyhral aj vo Flushing Meadows, napodobnil by tak Roda Lavera, ktorému sa to v minulosti podarilo ako jedinému hráčovi. Treba však zdôrazniť, že tri že štyroch grandslamov sa vredy hrali na tráve.

„Mňa by však neprekvapilo, ak by Novak vyhral US Open a potom už žiadny iný grandslam. Dvadsiata prvá trofej je obrovský míľnik a zisk kalendárneho grandslamu niečo, v čo ani sám nedúfal,“ myslí si slávny Švéd.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...

Djokovič prichádza na US Open po krátkej prestávke. Pauzu si dal po olympiáde, kde v bojoch o cenné kovy vyhorel. Najprv ho v semifinále zdolal Nemec Alexander Zverev a potom v boji o bronz aj Španiel Carreno Busta. Rodák z Belehradu odchádzal z Tokia taký unavený a frustrovaný,že odmietol nastúpiť aj na duel o bronz v miešanej štvorhre.

„To, čo sa udialo v Japonsku, ho nijako nepoznačí,“ domnieva sa Willander. „Ale bude to mať vplyv na ostatných hráčov. A budú premýšľať, že ak Carreno Busta dokáže poraziť Djokoviča v boji o medailu, tak potom wau – je to veľká vec, pretože Carreno Busta nemá rovnaké zbrane ako Zverev alebo Daniil Medvedev. Carreno nemá skvelé podanie a stále môže poraziť Novaka Djokoviča,“ zamyslel sa niekdajší veľký rival Miloša Mečířa.

Do New Yorku tento rok nepricestovali Roger Federer s Rafaelom Nadalom, ktorí predčasne ukončili sezónu. Za najväčších vyzývateľov Novaka Djokoviča sú preto považovaní Nemec Zverec, Rus Medvedev a Grék Tsitsipas.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #US Open 2021